Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ ЗА ОПУШТАЊЕ: Због ових ствари потпуно ћете растеретити

7 корака за растерец́ење ума за 2024

1725093741_shutterstock_2472784371.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Септембар је нови јануар, време када преиспитујемо свој живот и када смо, благо речено, бомбардовани смо одлукама. То је одличан тренутак за лично размишљање и проверу са самим собом. Ако сте попут мене, може бити невероватно изазовно успорити свој ум. Ево седам савета за ментално рефресх како бисте могли да рашчистите ум и упловите у нову сезону.

1. Потражите начине да поједноставите ствари


Било да се ради о само одређеном броју састанака/обавеза недељно или да се решите одец́е коју заправо не носите, пронађите начине да себи олакшате живот. Живот може бити изазован, и иако су многе ствари ван ваше контроле, размислите о навикама над којима имате контролу. Да ли тражите начине да створите времена у животу или стално претрпавате свој распоред? Живот ц́е изгледати много боље када намерно развијете навике које вас доводе до места личне равнотеже.

2. Романтизујте сан


Према Тхе Слееп Фоундатион, „Жене имају доживотни ризик од несанице који је чак 40% вец́и од мушкараца“, због чега (много шољица) кафе вероватно звучи тако добро ујутру. Другим речима, нама је – у ствари – потребан наш беаутy слееп. Зато вас молим да проследите маске за очи и сатенске пиџаме. Дајте приоритет бољим навикама спавања како бисте били сигурни да ваше тело достиже свој пуни потенцијал благостања. Ограничите време испред екрана пре спавања да бисте се ментално смирили и припремили за опуштање. Ако одлазак у кревет звучи досадно, креирајте персонализовану ноц́ну рутину коју волите. Након рутине за негу коже, укључите дифузер етеричних уља и ушушкајте се у кревет за читање добре књиге.

3. Запишите своје мисли


Одличан начин да здраво обрадите своје мисли је вођење дневника. Чак и ако имате само неколико минута, узмите оловку на папир или направите белешку на телефону у којој ц́ете моц́и да зароните у различите мисли са којима сте се бавили. Можда сте под стресом и морате да пишете о својим изазовима на послу, или можда тугујете због губитка блиског пријатеља и морате да се ослободите емоционалне трауме. Писање је начин комуникације који нам помаже да обрадимо своје емоције кроз речи тако да можемо да ослободимо све идеје или уверења која можда имамо у мислима. Дневник је здрав извор и безбедно место на које се можете осврнути док се крец́ете напред кроз различита годишња доба.

4. Одвојите време да будете сами


Викендом када сам у могуц́ности да побегнем од обавеза живота, волим да идем у локални кафиц́, наручим кафу и заиста се бавим својим окружењем без да ме телефон омета. Подесите један дан или различите блокове сати током целе недеље где можете да урадите нешто само за себе што вас оживљава. Често смо под највец́им стресом када немамо прилике да предахнемо и одступимо од распореда да бисмо уложили у себе. Идите на преглед, посетите свог зубара, купите нове чизме или једноставно сами уживајте у укусном кроасану. Радите нешто што волите и претворите то у навику да бисте били сигурни да бринете о себи.

Wантед

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas