Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РУСКЕ МУДРОСТИ: Савети који вам могу помоћи да пронађете смисао живота и љубави

Уистину, руске народне мудрости су попут светионика који нам освјетљавају пут кроз живот

1721997348_shutterstock_2448353417.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Овај пар бисера нас подсећају на важне животне истине:

1. „Ко вређа небо, нема коме да се моли.“

Ова мудра изрека нас подсећа на важност скромности и поштовања према вишим силама. Ако се уздигнемо изнад других и вређамо небо својим поступцима, остајемо ускраћени за благослове молитве и духовне подршке.

2. „Човек није љубоморан кад воли већ кад жели да буде вољен.“

Ова пословица истиче суштину љубоморе – често произилази из жеље да будемо вољени и прихваћени. Уместо да будемо љубоморни на љубав коју други примају, требали бисмо радити на развијању своје властите способности давања и примања љубави.

Осим ових, ево још неколико руских народних мудрости које нас подсећају на дубље истине:

– „Много знати, значи пре времена остарити.“
– „Док новац говори, истина ћути.“
– „Богатом капом нећеш сакрити сиромаштво у властитој глави.“
– „Људска злоба увек долази из немоћи.“
– „Дете је као тесто; како си га замесио, тако ће и израсти.“

Ове реченице мудрости су попут драгоцених бисера које треба чувати и преносити с генерације на генерацију. Нека нас подсјећају на дубину и сложеност живота док корачамо својим путем.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas