Oglas
· · Komentari: 0

RUSKE MUDROSTI: Saveti koji vam mogu pomoći da pronađete smisao života i ljubavi

Uistinu, ruske narodne mudrosti su poput svetionika koji nam osvjetljavaju put kroz život

1721997348_shutterstock_2448353417.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ovaj par bisera nas podsećaju na važne životne istine:

1. „Ko vređa nebo, nema kome da se moli.“

Ova mudra izreka nas podseća na važnost skromnosti i poštovanja prema višim silama. Ako se uzdignemo iznad drugih i vređamo nebo svojim postupcima, ostajemo uskraćeni za blagoslove molitve i duhovne podrške.

2. „Čovek nije ljubomoran kad voli već kad želi da bude voljen.“

Ova poslovica ističe suštinu ljubomore – često proizilazi iz želje da budemo voljeni i prihvaćeni. Umesto da budemo ljubomorni na ljubav koju drugi primaju, trebali bismo raditi na razvijanju svoje vlastite sposobnosti davanja i primanja ljubavi.

Osim ovih, evo još nekoliko ruskih narodnih mudrosti koje nas podsećaju na dublje istine:

– „Mnogo znati, znači pre vremena ostariti.“
– „Dok novac govori, istina ćuti.“
– „Bogatom kapom nećeš sakriti siromaštvo u vlastitoj glavi.“
– „LJudska zloba uvek dolazi iz nemoći.“
– „Dete je kao testo; kako si ga zamesio, tako će i izrasti.“

Ove rečenice mudrosti su poput dragocenih bisera koje treba čuvati i prenositi s generacije na generaciju. Neka nas podsjećaju na dubinu i složenost života dok koračamo svojim putem.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas