Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕПОЗНАЈТЕ ПСИХОПАТЕ: Особине које могу одати овакве људе

Изненадна импулсивност, грубост, немар за ваше емоције и манипулација људима назнаке су да имате посла с неким ко је - психопата

1711880005_Foto-Shutterstock-psihopate.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Обратите пажњу на све детаље и особине особе коју упознајете, јер ситнице много откривају о њој. Тако ћете знати с с ким имате посла.

Изненадна импулсивност, грубост, немар за ваше емоције и манипулација људима назнаке су да имате посла с неким ко је - психопата.

Ту реч веома често користимо кад желимо да оцрнимо некога чије понашање нам се не допада. Међутим, овде је реч о озбиљном психичком поремећају. Зато, да не бисте делили тај непотребан "епитет" људима који то нису, прочитајте следеће знакове који указују да је особа највероватније - психопата!

Брзо им постаје досадно

Психопатски нервни систем је такав да често морају да раде неке узбудљиве ствари да би се осећали нормално. Они веома често живе на ивици, што их чини додатно привлачним друштву, нарочито супротном полу.

Имају преку нарав

Прави психопата је неко ко показује прекомерну љутњу. Кад је у питању насиље у породици, код психопате се увек види физичка или вербална агресија.

Имају исти модел понашања

То је озбиљан поремећај личности који се манифестује на послу, у школи, с породицом, с пријатељима, кад су млади, када су тинејџери и кад одрасту.

Много лажу

За разлику од патолошких лажова, који лажу без потребе, лажи психопате увек имају циљ. Вешто користе манипулацију да би остварили неку корист, а то најчешће раде на послу или да би контролисали партнера.

Мисле да су супериорни

Психопате сматрају да су бољи од свих људи који су око њих и никада их не забрињава ниједан негативан поступак који ураде.

Импулсивни су и неодговорни

Њихове реакције не могу да се предвиде и никада не знате када ће скочити на вас и напасти вас. Обично дискутују свађајући се, али никад мирно не бране став. Несмотрени су с финансијама, често крше закон и не плаћају алиментацију. Многи често учествују у мањим криминалним радњама.

Воле да их људи сажаљевају

Психопате воле да причају да су преживели неку тешку болест која може да се врати, а све то раде да би придобили нечију пажњу. Бивше партнере увек представљају као лудаке који су их на неки начин малтретирали или гушили.

Превише ласкају

Психопате пожурују ствари. На првом сусрету ће вам рећи да сте јако лепи, интелигентни и пуни су хвале. Играће се сваком вашом несигурношћу. Ако имате вишак килограма, рећи ће да обожавају ваше тело, ако сте стидљиви, смејаће се на ваш покушај шале. То може трајати месецима, чак и годинама док не открију право лице.

Игнорисање

Када вас психопата навуче на себе, почеће да вас омаловажава. Први корак ка томе је игнорисање. Одликује их и повремени нестанак од неколико дана, а то раде да би вам пољуљали самопоуздање и натерали вас да их још више идеализујете.

Воле да се уносе људима у лице Иако је општепозната одређена раздаљина на којој стојимо од људи, психопате не поштују ове границе. Индивидуе с високим нивоима безосећајности преферирају мање раздаљине с људима.

Како се решити психопате?

Уколико мислите да имате посла с психопатом, најбољи савет је да немате никакав контакт с њим. То је једина акција којом нећете хранити његов его и једини начин да не манипулише вама.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas