Многи људи који су љубитељи хамбургера се углавном сусрећу са "слатким мукама" који конкретно да одаберу - са или без сира, са обичним или дуплим месом, које додатке да ставе и томе слично.
Ипак, верујемо да се нико не би бунио када би имао прилику да проба хамбургер који је својевремено ушао чак и у Гинисову књигу рекорда и то због своје папрене цене, али и луксузних састојака.
Сасвим оправдано, овај хамбургер је добио назив "Златни дечко", а осмислио га је Роберт Јан ДеВин из Холандије.
На ову идеју је дошао током карантина због пандемије корона вируса, а већ 2021. године је ушао у Гинисову књигу рекорда.
@гуиннессwорлдрецордс Мост еxпенсиве хамбургер (сингле портион) 🍔✨ €5,000 (£4,295 / $5,967) бy Робберт Јан Де Веен ат Тхе Далтонс 🇳🇱 Тхе ентире бургер - намед 'Тхе Голден Боy' - wас маде цомплетелy фром сцратцх анд wас а реципе девелопед бy Робберт химселф. Фор €5,000, хе wантед то енсуре тхе бургер wас еxцеллент qуалитy ас wелл ас тастy. Тхе бун ис лигхтлy тоастед бут стилл софт инсиде анд ис маде усинг Дом Пéригнон цхампагне. Тхе онион рингс аре цхампагне баттеред, тхе бееф ис јуицy wагyу, wитх тхе аддитион оф кинг цраб анд цавиар. Анотхер схоw-стоппинг елемент ис тхе бун wхицх ис цомплетелy цоверед ин голд леаф анд wхен пицкед уп, гивес yоу голден фингерс! Робберт десцрибес тхе тасте ас сwеет, соур, салтy, биттер анд умами. Робберт ис верy цонфидент ин хис цоокинг скиллс ас хе макес хундредс оф бургерс еверy wеек. Тхе онлy тхинг хе wас нервоус абоут wас потентиаллy дроппинг тхе бургер ин фронт оф тхе цроwд оф пеопле (wитх манy цамерас) wхо цаме то виеw тхе аттемпт. Хе саyс хе алмост триппед он тхе даy, бут луцкилy тхе плате стаyед ин хис ханд! #бургер #фастфоод #хамбургер #гуиннессwорлдрецордс ♬ оригинал соунд - Гуиннесс Wорлд Рецордс
Овај хамбургер је преливен златним листићима, премазан је кавијаром, и његово пециво је направљено од шампањца.
Бургер се састоји од врхунске сочне говедине, преливене кавијаром и краљевским раковима, како се наводи на званичном сајту Гинисове књиге рекрода. Чак су и његова лепиња и колутићи лука направљени од Дом Перињона.
Наравно, цена је постала предмет расправе, па су коментари разнолики. Једни су сагласни да ово "ремек дело" вреди 5.000 евра, док други истичу да никада не би потрошили толико на један оброк.
(Прва.рс)
БОНУС ВИДЕО