Oglas
· · Komentari: 0

NAJSKUPLJI BURGER NA SVETU KOŠTA 5000 EVRA: Napravljen je od "suvog zlata"

Mnogi ljudi koji su ljubitelji hamburgera se uglavnom susreću sa "slatkim mukama" koji konkretno da odaberu - sa ili bez sira, sa običnim ili duplim mesom, koje dodatke da stave i tome slično.

1720264789_shutterstock_2394945115.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ipak, verujemo da se niko ne bi bunio kada bi imao priliku da proba hamburger koji je svojevremeno ušao čak i u Ginisovu knjigu rekorda i to zbog svoje paprene cene, ali i luksuznih sastojaka. 

Sasvim opravdano, ovaj hamburger je dobio naziv "Zlatni dečko", a osmislio ga je Robert Jan DeVin iz Holandije. 

Na ovu ideju je došao tokom karantina zbog pandemije korona virusa, a već 2021. godine je ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

@guinnessworldrecords Most expensive hamburger (single portion) 🍔✨ €5,000 (£4,295 / $5,967) by Robbert Jan De Veen at The Daltons 🇳🇱 The entire burger - named 'The Golden Boy' - was made completely from scratch and was a recipe developed by Robbert himself. For €5,000, he wanted to ensure the burger was excellent quality as well as tasty. The bun is lightly toasted but still soft inside and is made using Dom Pérignon champagne. The onion rings are champagne battered, the beef is juicy wagyu, with the addition of king crab and caviar. Another show-stopping element is the bun which is completely covered in gold leaf and when picked up, gives you golden fingers! Robbert describes the taste as sweet, sour, salty, bitter and umami. Robbert is very confident in his cooking skills as he makes hundreds of burgers every week. The only thing he was nervous about was potentially dropping the burger in front of the crowd of people (with many cameras) who came to view the attempt. He says he almost tripped on the day, but luckily the plate stayed in his hand! #burger #fastfood #hamburger #guinnessworldrecords ♬ original sound - Guinness World Records

Ovaj hamburger je preliven zlatnim listićima, premazan je kavijarom, i njegovo pecivo je napravljeno od šampanjca. 

Burger se sastoji od vrhunske sočne govedine, prelivene kavijarom i kraljevskim rakovima, kako se navodi na zvaničnom sajtu Ginisove knjige rekroda. Čak su i njegova lepinja i kolutići luka napravljeni od Dom Perinjona.

Naravno, cena je postala predmet rasprave, pa su komentari raznoliki. Jedni su saglasni da ovo "remek delo" vredi 5.000 evra, dok drugi ističu da nikada ne bi potrošili toliko na jedan obrok.

(Prva.rs)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas