Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОНОБАРСКА "ЦРНА ЛИСТА": Најбоље би било да ова пића не наручујете где год стигнете

У каквом локалу искусни конобари или шанкери никада не би наручили вино на чашу или точено пиво? Од чега зависи хоће ли поручити еспресо мартини? Који коктел је на "црној листи" и требало би га избегавати? Све ово, али и многе друге ствари објаснили су професионалци у овом послу.

1722079404_shutterstock_1931774444--1-.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Пиће суботом увече у неком бару у граду или на обали мора можда звучи као добра идеја, све док вам не стигне нешто што нисте наручили. Или, док не стигне пиће које није ни приближно онолико добро колико сте очекивали да ће бити. Како би све љубитеље уживања уз пиће "заштитили" од лоших избора, професионални шанкери и конобари су направили списак пића које никада сами не би поручили и објаснили због чега је то тако.

Где не треба да наручујете вина на чашу

"Никада немојте поручивати вино на чашу, нарочито уколико сте избирљиви, у неком обичном, јефтином кафићу", навео је Данијел Јеом, менаџер једног угоститељског објекта у интервјуу за Хафингтон Пост. "Никада не знате колико је дуго боца вина отворена", додаје он. Вино које је дуго отворено може потпуно променити укус већ након неколико дана, а значи - врло веровано вам се оно неће ни допасти.

А где - точено пиво

Исто важи и за точена пива: уколико нисте сто посто сигурни да се у локалу води рачуна о хигијени, боље би било да наручујете флаширана пива. Точилице за пиво, уколико се не одржавају и не чисте редовно могу постати право легло микроба и других патогена, који ће са пивом доспети директно у ваш организам. Тако ћете себи покварити и вече, али и читав наредни дан.

Лонг Ајленд ајс ти коктел не би наручио ни један шанкер или конобар

Популарни коктел Лонг Ајленд ајс ти је убедљиво најгори избор који можете направити у кафићу због тога што га чини небројано много састојака. Већина обичних локала не држи увек на стању егзотичне алкохолне и безалкохолне напитке, па се може десити да вам у недостатку истих конобар једноставно импровизује, па уместо белог рума или трипл-сек ликера "смути" нешто друго.

Тамни Гинис никада не наручујте када је гужва у локалу

Можда вам точење пива делује као потпуно банална ствар, али од начина на који се оно точи зависи и какве ће ароме пиво бити. У баровима који су крцати никада немојте наручивати тамни точени Гинис: оно би по правилу требало да се точи у два наврата, а шанкери и конобари када су у гужви за то сигурно неће имати времена. Дакле - уколико сте љубитељ баш овог пива, боље потражите неко мање прометно место.

Еспресо мартини избегавајте да наручујете у кафићима који имају лошу кафу

Већина обичних кафића има апарате за еспресо који једва да одговарају критеријумима професионалних, а самим тим, еспресо кафа коју они праве није ни близу по квалитету. Будући да управо од квалитета кафе зависи и то каквог ће укуса бити еспресо мартини, најбоље би било да ово пиће не наручујете где год стигнете, већ само на местима која проверено имају добру кафу.

(РТ)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas