Oglas
· · Komentari: 0

KONOBARSKA "CRNA LISTA": Najbolje bi bilo da ova pića ne naručujete gde god stignete

U kakvom lokalu iskusni konobari ili šankeri nikada ne bi naručili vino na čašu ili točeno pivo? Od čega zavisi hoće li poručiti espreso martini? Koji koktel je na "crnoj listi" i trebalo bi ga izbegavati? Sve ovo, ali i mnoge druge stvari objasnili su profesionalci u ovom poslu.

1722079404_shutterstock_1931774444--1-.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Piće subotom uveče u nekom baru u gradu ili na obali mora možda zvuči kao dobra ideja, sve dok vam ne stigne nešto što niste naručili. Ili, dok ne stigne piće koje nije ni približno onoliko dobro koliko ste očekivali da će biti. Kako bi sve ljubitelje uživanja uz piće "zaštitili" od loših izbora, profesionalni šankeri i konobari su napravili spisak pića koje nikada sami ne bi poručili i objasnili zbog čega je to tako.

Gde ne treba da naručujete vina na čašu

"Nikada nemojte poručivati vino na čašu, naročito ukoliko ste izbirljivi, u nekom običnom, jeftinom kafiću", naveo je Danijel Jeom, menadžer jednog ugostiteljskog objekta u intervjuu za Hafington Post. "Nikada ne znate koliko je dugo boca vina otvorena", dodaje on. Vino koje je dugo otvoreno može potpuno promeniti ukus već nakon nekoliko dana, a znači - vrlo verovano vam se ono neće ni dopasti.

A gde - točeno pivo

Isto važi i za točena piva: ukoliko niste sto posto sigurni da se u lokalu vodi računa o higijeni, bolje bi bilo da naručujete flaširana piva. Točilice za pivo, ukoliko se ne održavaju i ne čiste redovno mogu postati pravo leglo mikroba i drugih patogena, koji će sa pivom dospeti direktno u vaš organizam. Tako ćete sebi pokvariti i veče, ali i čitav naredni dan.

Long Ajlend ajs ti koktel ne bi naručio ni jedan šanker ili konobar

Popularni koktel Long Ajlend ajs ti je ubedljivo najgori izbor koji možete napraviti u kafiću zbog toga što ga čini nebrojano mnogo sastojaka. Većina običnih lokala ne drži uvek na stanju egzotične alkoholne i bezalkoholne napitke, pa se može desiti da vam u nedostatku istih konobar jednostavno improvizuje, pa umesto belog ruma ili tripl-sek likera "smuti" nešto drugo.

Tamni Ginis nikada ne naručujte kada je gužva u lokalu

Možda vam točenje piva deluje kao potpuno banalna stvar, ali od načina na koji se ono toči zavisi i kakve će arome pivo biti. U barovima koji su krcati nikada nemojte naručivati tamni točeni Ginis: ono bi po pravilu trebalo da se toči u dva navrata, a šankeri i konobari kada su u gužvi za to sigurno neće imati vremena. Dakle - ukoliko ste ljubitelj baš ovog piva, bolje potražite neko manje prometno mesto.

Espreso martini izbegavajte da naručujete u kafićima koji imaju lošu kafu

Većina običnih kafića ima aparate za espreso koji jedva da odgovaraju kriterijumima profesionalnih, a samim tim, espreso kafa koju oni prave nije ni blizu po kvalitetu. Budući da upravo od kvaliteta kafe zavisi i to kakvog će ukusa biti espreso martini, najbolje bi bilo da ovo piće ne naručujete gde god stignete, već samo na mestima koja provereno imaju dobru kafu.

(RT)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas