Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како месец рођења одређује карактер детета? Када се рађају опуштена, а када амбициозна деца?

Многи верују да месец рођења може много да открије о личности детета.

1723457613_shutterstock_2450960841.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нема научних доказа који поткрепљују те тврдње, али можете да се забавите читајући какве ће то особине имати или има ваше дете у односу на месец у којем је рођено.

Јануарске бебе су независне

Ваше дете ће веома рано показивати жељу за самосталношћу, па се навикните на то да ћете од малих ногу слушати "сам/а ћу". Дете рођено у јануару воли пажњу и очекиваће од вас аплауз сваки пут када савлада неку препреку или уради нешто добро. Ако то не добије, пробудићете осетљиву и помало намћорасту природу свог малишана.

Јануарска деца су углавном веома амбициозна и желе да буду успешна, што значи да нећете много морати да терате дете да учи и ради домаћи, већ ћете чешће морати да га охрабрите и подстакнете да се мало забави и игра.

Фебруарске бебе су саосећајне

Деца рођена у фебруару су пуна разумевања и веома су осетљива на потребе других. Изузетно су брижна и немају проблем да деле своје играчке или храну са другима. Углавном су стидљиви, оријентисани ка свом циљу и скромни, али могу да постану и помало агресивни када их ограничавате у нечему, зато ћете вероватно морати да се сналазите на разне начине како бисте навели свог малишана да заспи или да седи мирно док једе.

Мартовске бебе су мирне

Омиљена играчка деце рођене у овом месецу је њихова машта. Удаљите се и само посматрајте како сањаре, играју разне улоге и слично. Обично су мирни и тихи, креативни, веома осетљиви и потребно им је да имају свој кутак где се осећају безбедно. Немојте да мешате повученост ових малишана са лењошћу.

Потрудите се да научите своје мартовско дете да говори оно што мисли, јер то често не ради због своје повучености.

Априлске бебе су динамичне

Деца рођена у априлу најчешће су веома друштвена и увек имају доста пријатеља око себе. Енергични су и комуникативни, па будите спремни на то да вам неће бити лако да одржите корак са својим малишаном, било да треба да трчите за њим у парку или да правите велике рођендане јер он увек има мноштво другара које жели да позове.

Сигурно је да вам са овако позитивним, али тврдоглавим малим људским бићем које не може да седи мирно никада неће бити досадно.

Мајске бебе имају изражену вољу

Деца рођена у мају су често тврдоглава и имају веома дубоке емоције. Понекад су праве "усијане главе" и лако се изнервирају, па је најбоље да пустите да их тај бес мало прође. Умерено су друштвени, али имају и периоде када жуде са самоћом и тада могу да буду веома креативни.

Мајска деца најчешће воле да читају и пишу, неретко се баве неким креативним пословима. Врло су поуздани и организовани, спремни да преузму одговорност. Такође, цене лепе ствари, па ћете вероватно повремено морати да их усрећите и почастите неком добром храном или играчком.

Јунске бебе су љубазне

Деца рођена у јуну увек су спремна да се помазе, имају заразан смех и пуна су позитивне енергије. Њихова харизматична личност заслужна је за то што око себе увек имају пуно пријатеља, а такође воле и да истражују свет, пише парентинг.фирстцрy.цом.

Са оваквим дететом ће вам увек бити забавно, али не заборавите да понекад може да буде веома осетљиво и емоционално. Такође, очекујте да му све брзо досади и унервози, зато покушајте да га научите да буде доследно и истрајно.

Јулске бебе су амбициозне

Деца рођена у јулу вероватно више воле да одговарају на питања него да их постављају јер уживају у томе да показују своје знање. Ова деца су "шашава" у оном лепом, забавном смислу, али су и брутално искрена, па очекујте да вам кажу и неке ствари које вам се можда не допадну.

Јулска деца су амбициозна и вредна, али и брижна и саосећајна у исто време. Будите спремни на честе промене расположења, посебно ако свом малишану не пружите пажњу за којом жуди.

Августовске бебе су опуштене

Деца рођена у августу готово увек имају осмех на лицу, а већ од малих ногу кикотаће се свакоме ко им се допадне. Ентузијастични су и позитивни, а заузврат воле да буду окружени љубављу. Уживају у пажњи и просто ће од вас тражити да је похвалите, уместо да има изливе беса.

Ови малишани су углавном успешни и вредни, а људима око себе пружају доста љубави.

Септембарске бебе су организоване

Најбоље што можете да урадите за своје септембарско дете је да му осмислите одговарајуће рутине. Ваш малишан ће најбоље напредовати када је у организованом окружењу, док у хаосу и нереду не може добро да функционише.

Добра ствар је да нећете морати да терате дете да сређује своју собу нити да га мотивишете, јер ће највероватније бити и мотивисаније и организованије од вас.

Октобарске бебе су убедљиве

Ова деца имају веома шармантну личности, и обично знају како да убеде људе око себе у оно што желе. Са њима је лако разговарати, дружити се јер су генерално позитивни. Такође, имају добро аналитичко мишљење, склони су да о свему преговарају, па ћете понекад морати да будете прави дипломата са својим дететом или чак да га "подмитите".

Новембарске бебе су креативне

Деци рођеној у новембру мозак ради сто на сат, врло често су напреднији од својих вршњака и воле све активности у којима могу да искажу своју креативност. За свог новембарског малишана купујте играчке које могу да се користе на више начина и видећете колико ће се трудити да смисли и направи нешто ново. Такође, највероватније ће уживати у разним слагалицама и књигама.

Иако су новембарска деца друштвена, воле да буду и сами, нарочито на крају дана, како би се мало опустили. Прилично су емоционални, али независни и често се издвајају у маси.

Децембарске бебе су забавне

Деца рођена у децембру су забавна, невероватно активна, воле да их стално забављате, али им све и лако досади. То значи да ћете морати стално да се блесавите, правите гримасе, смишљате нове игре, али када уђете у штос, лудо ћете се забављати.

Малишани рођени у последњем месецу године су амбициозни и вредни, воле да уче и сазнају нове ствари. Невероватно су радознали и воле да упознају нове људе, као и да путују, тако да можете да очекујете да ће вам живот са оваквим дететом бити права авантура.

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas