Oglas
· · Komentari: 0

Kako mesec rođenja određuje karakter deteta? Kada se rađaju opuštena, a kada ambiciozna deca?

Mnogi veruju da mesec rođenja može mnogo da otkrije o ličnosti deteta.

1723457613_shutterstock_2450960841.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Nema naučnih dokaza koji potkrepljuju te tvrdnje, ali možete da se zabavite čitajući kakve će to osobine imati ili ima vaše dete u odnosu na mesec u kojem je rođeno.

Januarske bebe su nezavisne

Vaše dete će veoma rano pokazivati želju za samostalnošću, pa se naviknite na to da ćete od malih nogu slušati "sam/a ću". Dete rođeno u januaru voli pažnju i očekivaće od vas aplauz svaki put kada savlada neku prepreku ili uradi nešto dobro. Ako to ne dobije, probudićete osetljivu i pomalo namćorastu prirodu svog mališana.

Januarska deca su uglavnom veoma ambiciozna i žele da budu uspešna, što znači da nećete mnogo morati da terate dete da uči i radi domaći, već ćete češće morati da ga ohrabrite i podstaknete da se malo zabavi i igra.

Februarske bebe su saosećajne

Deca rođena u februaru su puna razumevanja i veoma su osetljiva na potrebe drugih. Izuzetno su brižna i nemaju problem da dele svoje igračke ili hranu sa drugima. Uglavnom su stidljivi, orijentisani ka svom cilju i skromni, ali mogu da postanu i pomalo agresivni kada ih ograničavate u nečemu, zato ćete verovatno morati da se snalazite na razne načine kako biste naveli svog mališana da zaspi ili da sedi mirno dok jede.

Martovske bebe su mirne

Omiljena igračka dece rođene u ovom mesecu je njihova mašta. Udaljite se i samo posmatrajte kako sanjare, igraju razne uloge i slično. Obično su mirni i tihi, kreativni, veoma osetljivi i potrebno im je da imaju svoj kutak gde se osećaju bezbedno. Nemojte da mešate povučenost ovih mališana sa lenjošću.

Potrudite se da naučite svoje martovsko dete da govori ono što misli, jer to često ne radi zbog svoje povučenosti.

Aprilske bebe su dinamične

Deca rođena u aprilu najčešće su veoma društvena i uvek imaju dosta prijatelja oko sebe. Energični su i komunikativni, pa budite spremni na to da vam neće biti lako da održite korak sa svojim mališanom, bilo da treba da trčite za njim u parku ili da pravite velike rođendane jer on uvek ima mnoštvo drugara koje želi da pozove.

Sigurno je da vam sa ovako pozitivnim, ali tvrdoglavim malim ljudskim bićem koje ne može da sedi mirno nikada neće biti dosadno.

Majske bebe imaju izraženu volju

Deca rođena u maju su često tvrdoglava i imaju veoma duboke emocije. Ponekad su prave "usijane glave" i lako se iznerviraju, pa je najbolje da pustite da ih taj bes malo prođe. Umereno su društveni, ali imaju i periode kada žude sa samoćom i tada mogu da budu veoma kreativni.

Majska deca najčešće vole da čitaju i pišu, neretko se bave nekim kreativnim poslovima. Vrlo su pouzdani i organizovani, spremni da preuzmu odgovornost. Takođe, cene lepe stvari, pa ćete verovatno povremeno morati da ih usrećite i počastite nekom dobrom hranom ili igračkom.

Junske bebe su ljubazne

Deca rođena u junu uvek su spremna da se pomaze, imaju zarazan smeh i puna su pozitivne energije. NJihova harizmatična ličnost zaslužna je za to što oko sebe uvek imaju puno prijatelja, a takođe vole i da istražuju svet, piše parenting.firstcry.com.

Sa ovakvim detetom će vam uvek biti zabavno, ali ne zaboravite da ponekad može da bude veoma osetljivo i emocionalno. Takođe, očekujte da mu sve brzo dosadi i unervozi, zato pokušajte da ga naučite da bude dosledno i istrajno.

Julske bebe su ambiciozne

Deca rođena u julu verovatno više vole da odgovaraju na pitanja nego da ih postavljaju jer uživaju u tome da pokazuju svoje znanje. Ova deca su "šašava" u onom lepom, zabavnom smislu, ali su i brutalno iskrena, pa očekujte da vam kažu i neke stvari koje vam se možda ne dopadnu.

Julska deca su ambiciozna i vredna, ali i brižna i saosećajna u isto vreme. Budite spremni na česte promene raspoloženja, posebno ako svom mališanu ne pružite pažnju za kojom žudi.

Avgustovske bebe su opuštene

Deca rođena u avgustu gotovo uvek imaju osmeh na licu, a već od malih nogu kikotaće se svakome ko im se dopadne. Entuzijastični su i pozitivni, a zauzvrat vole da budu okruženi ljubavlju. Uživaju u pažnji i prosto će od vas tražiti da je pohvalite, umesto da ima izlive besa.

Ovi mališani su uglavnom uspešni i vredni, a ljudima oko sebe pružaju dosta ljubavi.

Septembarske bebe su organizovane

Najbolje što možete da uradite za svoje septembarsko dete je da mu osmislite odgovarajuće rutine. Vaš mališan će najbolje napredovati kada je u organizovanom okruženju, dok u haosu i neredu ne može dobro da funkcioniše.

Dobra stvar je da nećete morati da terate dete da sređuje svoju sobu niti da ga motivišete, jer će najverovatnije biti i motivisanije i organizovanije od vas.

Oktobarske bebe su ubedljive

Ova deca imaju veoma šarmantnu ličnosti, i obično znaju kako da ubede ljude oko sebe u ono što žele. Sa njima je lako razgovarati, družiti se jer su generalno pozitivni. Takođe, imaju dobro analitičko mišljenje, skloni su da o svemu pregovaraju, pa ćete ponekad morati da budete pravi diplomata sa svojim detetom ili čak da ga "podmitite".

Novembarske bebe su kreativne

Deci rođenoj u novembru mozak radi sto na sat, vrlo često su napredniji od svojih vršnjaka i vole sve aktivnosti u kojima mogu da iskažu svoju kreativnost. Za svog novembarskog mališana kupujte igračke koje mogu da se koriste na više načina i videćete koliko će se truditi da smisli i napravi nešto novo. Takođe, najverovatnije će uživati u raznim slagalicama i knjigama.

Iako su novembarska deca društvena, vole da budu i sami, naročito na kraju dana, kako bi se malo opustili. Prilično su emocionalni, ali nezavisni i često se izdvajaju u masi.

Decembarske bebe su zabavne

Deca rođena u decembru su zabavna, neverovatno aktivna, vole da ih stalno zabavljate, ali im sve i lako dosadi. To znači da ćete morati stalno da se blesavite, pravite grimase, smišljate nove igre, ali kada uđete u štos, ludo ćete se zabavljati.

Mališani rođeni u poslednjem mesecu godine su ambiciozni i vredni, vole da uče i saznaju nove stvari. Neverovatno su radoznali i vole da upoznaju nove ljude, kao i da putuju, tako da možete da očekujete da će vam život sa ovakvim detetom biti prava avantura.

(Yumama)

BONUS VIDEO

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas