Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИЗБЕЛИТЕ ЗУБЕ КОД КУЋЕ: Стоматолози вас "деру", а све имате код куће

Прочитајте како можете да избелите зубе код куће!

1726229825_shutterstock_1728530461.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Неатрактивни обојени зуби су ноћна мора многих. Све више користимо услуге професионалног избељивања које имамо у стоматолошким ординацијама. Иако су ефикасни и професионални, њихова мана је висока цена. У међувремену, уместо да потрошите богатство код зубара, можете брзо да избелите зубе код куће. Пре него што прочитате које методе могу да вам помогну, важно је да знате шта узрокује боју зуба.

Боја ваших зуба је повезана са многим факторима. Пре свега, утиче генетика. Ако сте кристално беле зубе "наследили", не би требало да имате већих проблема са њиховим одржавањем. У случају људи чији су зуби природно тамнији - благо беж, жути или чак браон, постизање снежно белих зуба може да буде теже. Та боја за већину људи није сасвим природна. Нормални зуби су обично жућкасто-бели.

Основни услов за осигуравање естетске боје зуба је редовно и темељно прање зуба. Поред прања зуба ујутру и увече, препоручује се и темељно прање зуба након испијања одређених пића, као што су кафа, чај, црно вино и обојена пића. Њихова честа конзумација може негативно да утиче на боју зубне глеђи. Ево како можете сами да их избелите:

1. Сода бикарбона и лимун
Сода бикарбона је благо абразивна и помаже у уклањању мрља са површине зуба. Помешајте кашичицу соде бикарбоне са неколико капи лимуновог сока да направите пасту. Нанесите је на зубе и оставите неколико минута, а затим исперите. Користите овај метод једном или двапут недељно како не бисте оштетили зубну глеђ.

2. Кокосово уље
Ова традиционална ајурведска техника помаже у уклањању бактерија и освежава дах. Испирајте уста водом у коју сте размутили кашику кокосовог уља и тако једно 10-15 минута сваког јутра, а затим испљуните. Уколико овај третман спроводите свакодневно, приметићете да су вам зуби знатно избелели.

3. Паста од јагода
Јагоде садрже ензим малинску киселину, која помаже у уклањању површинских мрља. Испасирате једну (одмрзнуту) јагоду и помешајте је са мало соде бикарбоне. Нанесите пасту на зубе и оставите неколико минута, а затим исперите и оперите зубе обичном пастом.

4. Активни угаљ
Активни угаљ је познат по својој способности да апсорбује токсине и мрље. Можете лагано да утрљате прах активног угља (измрвљену таблету) на зубе, пазећи да не оштетите десни. Оставите тако неколико минута пре него што исперете. Користите активни угаљ једном или двапут недељно.

5. Јабуково сирће
Јабуково сирће има антибактеријска својства и може да помогне у уклањању мрља. Разблажите кашику сирћета у води и користите као средство за испирање уста. Пазите да не користите пречесто јер киселина може да оштети глеђ.

6. Базна орална хигијена
Редовно прање зуба након оброка и коришћење зубног конца обично спречава накупљање плака и бојење зуба. Зато је превентива кључна! Користите четкице са меким длачицама како бисте избегли оштећења глеђи.

Ови природни савети могу да помогну код благог избељивања зуба, али за озбиљније резултате најбоље је да се посаветујете са стоматологом.

Мондо 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas