Уз помоћ ових савети добићете најсочнији роштиљ
Сви се радују прослави Празника рада који се обележава сваког првог маја у години. Већина овај дан издваја за боравак у природи и дружење са пријатељима и породицом. Први мај се скоро не може замислити без роштиљања, а ми вам откривамо трикове који ће вам добро доћи баш за овај дан!
1. Потрудите се да направите добар жар, али не и превише јак. Уз то, да би вам месо било сочније и пунијег укуса, пре печења оставите да одстоји једно време у маринади (најбоље у фрижидеру).
2. Оно што мало њих зна јесте да месо не треба да се пече и роштиља док је још хладно! Најбоље би било да непосредно пре печења краће време одстоји на собној температури.
3. Да бисте добили хрскавију и лепшу корицу, уваљајте месо у крупнију со пре роштиљања.
Прочитајте још: Зашто НИКАДА не би требало да спавате током полетања и слетања авиона?
4. Комади меса не би требало да буду дебље исечени. Најбоље би било да вам комади меса буду дебљине између 1 и 1,5 цм.
5. Пре него што кренете да печете месо, решетке роштиља премажите уљем или сланином.
6. Избегавајте стално окретање и притискање меса, како би остало сочно.
7. Док је месо у фази печења, немојте додавати маринаду накнадно. Довољно је што је одстојало једно време пре роштиљања у тој смеси.
8. Кад изроштиљате месо, одложите га у посуду коју ћете поклопити и слободно оставите да мало одстоји. Тако ће се сачувати арома и сви сокови.
Прочитајте још: Оно што прво видите на слици открива да ли ВОЛИТЕ ИЛИ ИЗБЕГАВАТЕ СУКОБ - завирите у подсвест уз помоћ брзог теста
9. У истој посуди можете убацити лук, протрести и сачекати да одстоји једно време. На тај начин ћете појачати укус роштиљског меса.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ