Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИМАТЕ ПРОБЛЕМА СА ФЛЕКАМА ОД ЗНОЈА НА ОДЕЋИ? Уз помоћ ових јефтиних трикова уклонићете их заувек

​Постоји неколико трикова за уклањање мрља од зноја

1712830342_shutterstock_1976232740.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Вероватно имате нешто од горе наведеног код куће.

1. Сода бикарбона

Помешајте четири кашичице соде бикарбоне и четвртину шоље воде. Нанесите смешу на мрљу старом четкицом за зубе или средством за скидање лака, мало протрљајте и оставите сат времена. Затим оперите у млакој води и осушите (али не на директном сунцу или у сушилици). Поновите онолико пута колико је потребно.

2. Водка или сирће

Направите мешавину вотке или сирћета са водом, сипајте у боцу са распршивачем и нанесите на мрљу непосредно пре прања.

3. Аспирин

Здробите три до четири аспирина (јаче дозе боље делују) у чинији, додајте топлу воду и сачекајте да се аспирин раствори док се не раствори. Уроните мрљу у ову течност и оставите између пет минута и два сата, у зависности од врсте мрље. Уместо намакања, можете и попрскати мрљу овом течношћу.

За боље резултате згњечите два до три аспирина и додајте мало воде, тек толико да добијете густу смесу. Нанесите га на мрљу и оставите пет минута. Уверите се да је смеса довољно влажна да се не осуши на тканини и да се не мрви, али не толико да капље. На крају, перите одећу нормално, ако је перете нормално.

4. Бело сирће

Потопите мрљу у чисто бело сирће и оставите да делује између 15 минута и пола сата, а затим је исперите. Поновите по потреби.

5. Сода бикарбона и сирће

Направите густу мешавину соде бикарбоне и воде и нанесите је на мрљу коју сте претходно натопили водом. Прелијте кашиком сирћета и одмах ћете видети реакцију, место са мрљом ће запенити. Након тога, оставите да се осуши, а затим га четкајте и ставите у прање.

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas