Oglas
· · Komentari: 0

IMATE PROBLEMA SA FLEKAMA OD ZNOJA NA ODEĆI? Uz pomoć ovih jeftinih trikova uklonićete ih zauvek

​Postoji nekoliko trikova za uklanjanje mrlja od znoja

1712830342_shutterstock_1976232740.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Verovatno imate nešto od gore navedenog kod kuće.

1. Soda bikarbona

Pomešajte četiri kašičice sode bikarbone i četvrtinu šolje vode. Nanesite smešu na mrlju starom četkicom za zube ili sredstvom za skidanje laka, malo protrljajte i ostavite sat vremena. Zatim operite u mlakoj vodi i osušite (ali ne na direktnom suncu ili u sušilici). Ponovite onoliko puta koliko je potrebno.

2. Vodka ili sirće

Napravite mešavinu votke ili sirćeta sa vodom, sipajte u bocu sa raspršivačem i nanesite na mrlju neposredno pre pranja.

3. Aspirin

Zdrobite tri do četiri aspirina (jače doze bolje deluju) u činiji, dodajte toplu vodu i sačekajte da se aspirin rastvori dok se ne rastvori. Uronite mrlju u ovu tečnost i ostavite između pet minuta i dva sata, u zavisnosti od vrste mrlje. Umesto namakanja, možete i poprskati mrlju ovom tečnošću.

Za bolje rezultate zgnječite dva do tri aspirina i dodajte malo vode, tek toliko da dobijete gustu smesu. Nanesite ga na mrlju i ostavite pet minuta. Uverite se da je smesa dovoljno vlažna da se ne osuši na tkanini i da se ne mrvi, ali ne toliko da kaplje. Na kraju, perite odeću normalno, ako je perete normalno.

4. Belo sirće

Potopite mrlju u čisto belo sirće i ostavite da deluje između 15 minuta i pola sata, a zatim je isperite. Ponovite po potrebi.

5. Soda bikarbona i sirće

Napravite gustu mešavinu sode bikarbone i vode i nanesite je na mrlju koju ste prethodno natopili vodom. Prelijte kašikom sirćeta i odmah ćete videti reakciju, mesto sa mrljom će zapeniti. Nakon toga, ostavite da se osuši, a zatim ga četkajte i stavite u pranje.

(Alo)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas