· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

Да ли сте знали да смо ујутру виши него увече? Интересантни подаци који ће вас изненадити

Шта мислите који је инструмент најпродаваји на свету?

Depositphotos_288439642_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

Понекад не знамо или просто не придајемо значај неким информацијама о људима, животињама, свету. А многе од њих су занимљиве, неочекиване или вредне дивљења.

Прочитајте још: Ивана Грозног одгајила је СРПКИЊА, а сада је откривено шта је утицало на то да УБИЈЕ НА ХИЉАДЕ ЉУДИ

Да ли сте знали да је током живота, људски мозак у стању да прими и запамти чак милион милијарди информација? Или да особе које џогирају живе шест година дуже од оних које не трче?

Најкраденија књига на свету?
Гинисова књига рекорда држи Гинисов рекорд као најчешће крадена књига из јавних библиотека.

Ево још неколико занимљивих података које ће вас изненадити:

  • Глава новорођенчета заузима око 25 одсто укупне тежине целог тела.
  • Свака цигарета скраћује животни век пушача за целих 11 минута.
  • Просечна жена у Енглеској потроши чак 160.000 долара на шминку коју купује током живота.
Смак света
Бар један од пет Американаца живи у убеђењу да ће се за време његовог живота догодити смак света!  Око 80 одсто светске популације верује у неки облик живота који долази после овог који живимо.
  • Они који редовно у исхрани конзумирају месо, током живота поједу око 7.000 животиња.
  • Због несташице метала, Оскари који су се додељивали за време Другог светског рата су прављени од дрвета.
  • Ноктима је потребно шест месеци да израсту од базе до врха.
  • Постоји више облика живота који обитавају на људској кожи, него што има људи на Земљи.
  •  Ујутро смо виши него увече, јер нам додатну висину даје количина течности између дискова кичме која се током ноћи обнавља док спавамо.
  • Кожа је најдебља на длановима и табанима, а њена дебљина на овим деловима тела износи четири милиметра. Такође, кожа овде има највише знојних жлезда.

Прочитајте још: Сметају вам правописне грешке? Прочитајте да ли сте интровертни или екстровертни тип

  • И језик, као и отисци прстију, другачији је код сваке особе. Због јединствености облика и физиолошке текстуре, он је користан при утврђивању идентитета.
  • Хртови су најбржи пси на свету, могу да трче и до 70 километара на сат.
  • Усна хармоника је најпродаванији музички инструмент на свету.
  • Мачке имају 32 мишића у само једном уху.
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.