Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

АКО РАДИТЕ ОВЕ СТВАРИ ПАМЕТНИ СТЕ: Ако вас нервирају ситнице и засмејавате све око себе, онда сте сумњиви

Свако има своју визију како изгледа паметан човек, али постоји 10 доказаних психолошких чињеница које доказују да сте паметни.

1726487830_shutterstock_2468636115.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Сваки човек има другачију идеју о паметним људима. За једне је паметан научник, за друге особа са одређеним знањем, за треће лаик са својом логичном истином, способан да искористи сваку ситуацију.

Ипак, према психолозима, постоје главни знаци да је једна особа паметна, на пример, ових 10 чињеница.

1. Несрећни су
Веома су захтевни. Увек се нечему надају и не одустају док не добију оно што желе. Ипак, понкад не примећују воје успехе, па се осећају несрећно. Толико су захтевни према себи да неуспех доживљавају као праву катастрофу.

2. Више воле приватност
Сви паметни људи су усамљени, без обзира на темперамент. Комуникацију им замењују модерни геџети. Интелектуалци воле да размишљају и анализирају информације.

Није им тешко да буду сами. Могу да читају, гледају телевизију, проводе време на интернету, читају књигу, све сами.

3. Мрзе правила и статус кво
Нервира их бесмислено брбљање. Ипак, воле да постављају саговорницима глупа питања и провоцирају их да одговоре. Тада могу да објасне заинтересованим слушаоцима шта их се тиче.

4. Саосећају са другима
Интелектуалци имају висок ниво емпатије, чак и телепатије. Они су великодушни, осетљиви и добродушни (са изузетком психопата). Паметни људи знају да предвиде шта ће њихов саговорник рећи.

5. Имају мало пријатеља
Интелектуалци имају мање пријатеља од обичних људи. Интелигентна особа је увек селективна у избору пријатеља, то је посебно видљиво са годинама - само неколицини је дозвољено да буду близу.

6. Радознали су
Увек настоје да прошире своје знање о свету. Они могу научити све што их занима. Не губе радозналост из детињства и до старости остају заинтересовани за све ново.

7. Имају одличан смисао за хумор
Њихов хумор је добар, али помало циничан. Обичне људе шокирају шале интелектуалаца. Хумор се сматра манифестацијом вербалне интелигенције. Заснован је на двоструким вредносним парадоксима, специфичним облицима речи.

Све шаљивџије су паметни људи. Интелектуалци цене хумор, савршено га разумеју, воле да причају вицеве и знају да се шале.

8. Толерантни су
Ретко осуђују друге. Показивање нетрпељивости према другима једноставно није типично за њих. Интелектуалци не траже кривце. Они су одговорни и цене морална начела.

9. Имају навику да планирају
Паметни људи цене лично време и сматрају га вредним ресурсом. Постављају циљеве, анализирају и пажљиво планирају своје радно и лично време. Они јасно разумеју шта ће урадити у свакој фази.

10. Контемплативни су
Нервирају се због ситница, љуте се, али се никада не жале и обично мало говоре. Док други вежбају елоквенцију, они посматрају и анализирају. Интелектуалци имају тенденцију да уче на грешкама других.

Постоји много знакова по којима се може судити о људској интелигенцији. Ако спољна интелигенција одређене особе није призната од друштва и није доказана од науке, то ће бити само субјективно мишљење.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas