Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

8 ФРАЗА ЈАКИХ ОСОБА: За речи које другима делују као знак слабости потребна је петља

Језик има огромну моћ. Он обликује наше мисли, утиче на наше понашање и одражава наш карактер. Ако редовно користите ових 8 фраза, имате невероватно јаку личност.

1721729836_shutterstock_2258472375.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Језик има огромну моћ. Он обликује наше мисли, утиче на наше понашање и одражава наш карактер. А извођење закључака о особинама личности јесте незгодан посао. Можда мислите да је отворено дељење својих мисли и осећања знак снаге, можда верујете да бити асертиванзначи да сте превише агресивни или да интровертност значи да сте слаби. Али ево истине: не ради се о томе колико сте гласни, колико простора заузимате и колико пажње посвећујете комуниацији. Заправо се све о речима које користите.

Конкретно, постоји 8 фраза које, ако их редовно користите, говоре много о вашој личности – и говоре све најбоље.

А које су то фразе сигуран знак невероватно снажне личности. Вежите се, ово ће бити право откриће.

1. Не плашите се да кажете „не“

Почнимо с једноставном речју од два слова која има огромну моћ а гласи: „не“. Звучи, али бићете изненађени колико се људи мучи са употребом ове речи. Можда је то страх од разочарања других, или брига да ћете испасти непристојни.
Ево о чему је реч: Они који поседују јаку личност не плаше се да користе ову реч. Они знају своју вредност и разумеју своје границе.
Ако сте у стању да кажете „не“ када вам нешто не штима или када сте већ исувише исцрпљени, то је јасан знак снаге. На концу, потребна је храброст да се заузмете за себе и дате приоритет својим потребама. Ако је „не“ редован део вашег речника, добро за вас! Показујете невероватно снажну личност.

2 „Више бих волео да то урадим на овај начин“

Из моћи да кажете „не“, произилази и способност да јасно изразите своје преференције – још једно обележје јаке личности.
Уколико радите у тиму или групи, не устручавајте се да изнесете своје мишљење: „Више бих волео да то урадим на овај начин“. Баш као што кажете „не“, изражавање ваших преференција показује ваше самопоуздање и вашу способност да преузмете иницијативу. Ако је „радије бих то урадио на овај начин“ нешто што често кажете, то је још један показатељ ваше снажне личности.

3 „Не знам“

Велики филозоф Сократ је једном рекао : „Знам да ништа не знам.“ Звучи парадоксално, зар не? Па, није. Признање вашег недостатка знања о нечему није знак слабости или неспособности. Напротив, показује вашу снагу карактера и вашу спремност да учите. Када кажете „не знам“, бирате искреност уместо претварања. Бирате аутентичност уместо лажне слике да сте увек у праву. У свету у коме сви покушавају да докажу да знају све, признати да нешто не знате је дашак свежег ваздуха. „Не знам“ некима може звучати као признање пораза, али онима са јаким личностима то је позив да расту и науче више. Ако често говорите „не знам“, схватите то као знак ваше снажне личности. Не плашите се да признате своја ограничења и отворени сте за учење – то је прави знак снаге.

4. „Хајде да се договоримо да се не слажемо“

Ево фразе која се често занемарује, а има огромну моћ – „Хајде да се сложимо да се не слажемо“. Психолошке студије су показале да људи са високом емоционалном интелигенцијом често користе ову фразу. Они разумеју да је у реду имати различита мишљења и да није за сваки аргумент потребан победник или губитник. Када кажете „Хајде да се сложимо да се не слажемо“, показујете поштовање према гледишту друге особе, чак и ако се не поклапа са вашим. Та фраза је сведочанство ваше зрелости и ваше способности да одржавате односе упркос разликама. Немате потребу да намећете своје ставове другима. И ову фазу схватите као знак ваше снажне личности. Имате снагу да се држите својих уверења без одбацивања уверења других – прави знак емоционалне интелигенције.

5. „Погрешила сам“

За многе људе је тешко да признају кад греше. Лако је остати при својим уверењима када су у праву. А није тако лако када нису. Па ипак, способност да признате када сте погрешили је јасан знак јаке личности. Када кажете „погрешила сам“, показујете ниво самосвести који многима недостаје. Показујете одговорност и способност да учите из својих грешака. Признавање својих грешака не значи да сте слаби, то значи да сте довољно јаки да признате своју грешку. Препознајете своје грешке, учите из њих и идете даље – то је снага у свом правом облику.

6. „Треба ми помоћ“

У свету у коме је самопоуздање веома цењено, признање да вам је потребна помоћ понекад се може сматрати знаком слабости. Али у стварности, то је све само не слабост. Када кажете „треба ми помоћ“, показујете снагу у рањивости. Признајете да не можете све сами, и то је у реду. Ова фраза показује спремност да се ослоните на друге и поверење у њихове способности. Показује способност да препознате када ствари превазилазе ваше могућности. Свима је понекад потребна помоћ. Било да се ради о тражењу пута када смо изгубљени или тражењу савета када смо збуњени, тражење помоћи је део живота. То је још један показатељ ваше јаке личности. У реду је понекад се ослонити на друге и то вас чини јачим, а не слабијим.

7. „Хвала ти“

Две мале речи, а велика је моћ коју имају: "Хвала ти". Рећи хвала је више од само лепог понашања. То одражава вашу способност да цените друге и признате њихове напоре. Када кажете „хвала“, показујете да људе или њихове поступке не узимате здраво за готово. Препознајете вредност у ономе што су урадили, без обзира на то колико велика или мала била. Ова фраза довољно говори о вашем карактеру и емпатији. То показује да нисте егоцентрични и да разумете важност изражавања захвалности. Схватате колико је важно ценити друге и њихов допринос, што је прави показатељ снаге.

8. „Волим те“

Последња фраза, а можда и најмоћнија од свих: „Волим те“. Ова фраза, када је изговорена искрено, сведочи о вашој снажној личности. То показује да се не плашите да изразите своја осећања и да цените односе у свом животу. Када кажете „волим те“, отварате своје срце, чините се рањивим, а за то је потребна огромна снага. Ова фраза показује да разумете важност давања и примања љубави, вашу емоционалну дубину и способност саосећања. Препознајете моћ љубави и не плашите се да је изразите – то је права снага.

Дакле, језик има огромну моћ. Она обликује наше мисли, утиче на наше понашање и одражава наш карактер. Ако сте климали главом док сте читали ове фразе, јасно је да поседујете снажну личност. Ви сте асертивни, самосвесни, скромни, емпатични и емоционално интелигентни. А то су особине на које треба да будете поносни. Наставите да користите ове фразе и охрабрите друге да чине исто.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas