Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 ТИПА ЛИЧНОСТИ НА КОЈЕ ЈЕ ФРОЈД УПОЗОРАВАО: На први поглед су веома симпатични, али вам могу претворити живот у пакао

Сигмунд Фројд је упозорио на три типа личности с којима је важно држати дистанцу како бисмо сачували своје емоционално благостање

1724766020_1697096786_04b0c7d49d1316f8f7486f0861c89d5265347437.jpg
Фото: Википедиа
Oglas

Људи често не схватају колико наши односи зависе од тога како разумемо и комуницирамо с другима, упозорио је Сигмунд Фројд. Он је посебно истакао три типа личности с којима треба бити опрезан и држати дистанцу.

Фројдова психоанализа пружа нам алатке да препознамо људе који могу негативно утицати на нас. У наставку су три типа личности с којима је важно одржавати дистанцу и стратегије за успешну интеракцију с њима.

Нарцис: привлачан на први поглед

Нарцис, како га описује Фројд, може деловати шармантно, али његова усмереност на себе често скрива себичност. Такве особе привлаче пажњу, али занемарују потребе других. На пример, Александар у вези са Маријом, у почетку делује идеално, али с временом се испоставља да су његове приче и пажња усмерене само на њега самог. Марија постепено схвата да њене емоције и потребе остају непримећене.

Стратегија:

Марија је морала да одржи своје самопоштовање и јасно изрази своја очекивања, што је помогло да њихова веза пронађе баланс. Кључ је у постављању граница и очувању својих емоционалних потреба.

Заједљиви критичар: мајстор сарказма

Људи склони сарказму и критици, попут Ане у односу са Дацом, често изазивају емоционални стрес. На пример, када Даца предложи нови пројекат, Ана је брза да истакне све потенцијалне недостатке, што доводи до осећаја непоштовања и фрустрације.

Стратегија:

Даца је схватила да Анина критика потиче из њених несигурности. Отворени разговор помогао је да се њихов однос побољша и постане продуктивнији. Разлика између конструктивне критике и саркастичних примедби мора бити јасна, а отворен дијалог кључан.

Пасивни агресивац: прикривени бес

Пасивно-агресивне особе, попут Маје, скривају своју агресију иза спољашње смирености. Уместо директног сукоба, оне своје незадовољство изражавају кроз тишину или наговештаје.

Стратегија:

У односима с овим типом личности важно је балансирати између подршке и постављања граница. Искрен разговор и емпатија могу помоћи у стварању стабилнијег односа.

Интеракција с овим типовима личности захтева равнотежу између разумевања њиховог понашања и очувања сопствене индивидуалности. Постављање граница, емпатија и отвореност за дијалог кључни су за стварање здравог окружења и одрживих односа.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas