· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ЛЕКОВИ

Лекове замените воћем и поврћем: Уз помоћ кромпира и мушмула можете да избегнете лекара

Нарендан сиров кромпир може да помогне и код жуља, а прочитајте још неколико корисних савета и рецепата

Depositphotos_58650311_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

Ако имате главобољу, температуру или жуљеве, лек вам је надохват руке. Узмите сиров кромпир и нарендајте га, па као облогу ставите на чело и слепоочнице. Тако ћете на једноставан начин отклонити главобољу и снизити температуру.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Овако спремљен сиров кромпир добар је и за уклањање жуља. Облог причврстите и превијте на жуљ пред спавање, и оставите да преноћи. Поступак понављајте све док жуљ не нестане.
Иначе, конзумирање мешавине наренданог сировог кромпира и нарендане јабуке добро је за чишћење организма. Кашу треба јести дуже време, након чега ће се промене видети и на лицу, по блиставом тену.

Уколико вас муче проблеми са желуцем, направите ликер на природној бази.

Кромпир за главобољу

Састојци:

  • килограм мушмула
  • 1,5 воде
  • по литар вотке и сока од јабука
  • 300 г шећера помешаног са додатних 3,5 литра воде.

Прочитајте још: Баците лекове и решите се главобоље на природан начин

Припрема:

Мушмуле очистите од петељки, исеците на четвртине и лагано кувајте у води око сат. Кад се смеса охлади, течност процедите. Добијену смесу помешајте са соком од јабука и вотком. Ставите у стаклене флаше, затворите и оставити да стоји 4-6 недеља на топлом месту. Течност поново процедите и додајте шећер и воду. Вратите у флаше. По потреби узимајте 2-3 пута дневно по ракијску чашицу.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.