Док не дочекамо кисели купус, који је главни састојак за сарме, пробајте сарме од свежег купуса и шницли.
Не постоји који не воли сарме, као што не постоји човек кога сарме не асоцирају на хладне дане.
Прочитајте још: ТОПЕ се у устима, подсећају на БАКУ, а рецепт је ПРОВЕРЕН (ФОТО)
Састојци:
- главица свежег купуса
- шницла по особи
- парче шунке са сланином
- црни лук
- струк першуна
Прочитајте још: ТРАДИЦИЈА: Зашто у недељу увече не би пробали КРОМПИР у ЧАКШИРАМА?
Припрема:
Кратко испржите свињске шницле које сте претходно очистили од масноће и исекли на величину до пет сантиметара. Када испржице шницлице, одложите их на тањир да се мало охладе.
Испржите црни лук са ситно исецканим перуном. Шунку са сланином исеците на танке листове мало мање од шницли.
Главицу купуса кратко скувајте, да омекне.
Главицу купуса очистите спољних листова, а онда исеците ножем корен и немојте га уклањати, јер ћете тако лакше користити листове. Дубљу шерпу напуните водом и чим проври убаците главицу купуса, а корен нека буде одозго. Кратко скувајте купус, тек да омекну листови. Извадите купус и чим се мало охлади спремни сте да правите сарме.
Прочитаје још: Рестована пилећа џигерица МЕКАНА као душа
Сочне и неодољиве Фото: А. М.
Припремите плех или плићу шерпу која може да се стави у рерну. На длан ставите лист купуса, па прво положите малу шницлу, па парче шунке и онда кашикицом сипајте фил. Умотајте сарму у пакетић и ставите у плех.
Прочитајте још: Доручкујте као на бечком двору: ЦАРСКЕ мрвице су КРАЉЕВСКО уживање! (ФОТО)
Сарме се у рерни купају око 45 минута, односно док не порумене. Покријте сарме алуминијумском фолијом да не загореле и осушиле се.
Сарме су најукусније када се једу са павлаком, а још су слађе када се подгреју.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ