Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАШТО ЈЕ ТОЗОВАЦ СЛАВИО 4 СЛАВЕ: "Удба ме прогласила четничким певачем"

Лист "ТВ Новости" је још 1992. године писале о крсним славама које славе јавне личности

1728035755_23563_predragzivkovictozovac27_orig.jpg
Фото: Архива Новости
Oglas

Глумац Стево Жигон славио је Светог Јована, породица Милене Дравић Светог Николу, Бата Живојиновић поштовао је  Светог Ђорђа, а певач Раде Јоровић славио је Томиндан, и тако даље...

Међутим, једна од најзанимљивијих прича је о легенди народне музике, Предрагу Живковићу Тозовцу.

Тозовац је имао чак четири славе, а отоме су писал "ТВ Новости". Прва слава му је била Свети Андреја (13. децембар) коју је наследио од оца, друга Свети Димитрије (8. новембар) које је била девојачка слава његове мајке. Тозовац је објаснио и како и зашто је почео да слави и  трећу и четврту, као и шта је то произвело:

- Трећа и четврта су моје, да тако кажем, личне славе, јер нису везане за породично стабло. Како сам цео живот проводио у колима или  у авиону, а у нашем народу влада веровање да је Свети Никола заштитник путника, и ја сам га прихватио за свог чувара. Никада на пут нисам кренуо, а да му се нисам помолио... Својевремено су ме београдска Удба, као и неки новинари, прогласили четничким певачем, па сам због тога био присиљен да живим у Софији. Тамо сам имао једног пријатеља Бугарина од кога сам сазнао за цркву Светог Ђорђа која је подигнута пре доласка Турака на Балкан. И тако сам изабрао Светог Ђорђа као заштитника од разних зликоваца, пре свега, тадашњих српских јањичара - испричао је једном приликом легендарни певач.

 

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas