Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗА РАДОША БАЈИЋА НЕМА ЗИМЕ: Аутор који деценијама ствара култне филмове и серије

Истакнути уметник и сценариста Радош Бајић (70) већ деценијама је ствара филмове и серије које имају одличан одзив код публике.

1717748679_426631_18801-rados-bajic-ig_f.jpg
Фото: В.Данилов/Новости
Oglas

Потекао је из малог места Медвеђа и храбро корачао ка својим сновима које данас проживљава.

За чувеног Радашина нема зиме

Од раног детињства је показивао интересовање за уметност и глуму, а љубав према свом данашњем позиву родила се још у породици. Родитељи Милош и Вера су га подржавали у својим изборима што му је дало додатни ветар у леђа.

Након завршене основне школе у родном месту, уписује средњу музичку школу у Нишу. Ту је развијао таленте ка музици, али желео је да развија и друге таленте. Глума је била његова највећа страст, што га је по завршетку средње школе одвело на Факултет драмских уметности. Под менторством професорке Огњенке Милићевић дипломирао је 1976. године. Годину дана пре завршетка студија добио је улогу Недељка Чабриновића у представи Вељка Булајића.

Богато стваралаштво

Након тога почео је да глуми у истакнутим позориштима широм Србије. Тако је у Југословенском драмском позоришту играо у представи "Дундо Мароје", затим је као Антоније Исаковић заблистао у представи "Црвени шал". У "Атељеу 212" је остварио сарадњу са истакнутим Јованом Милићевићем. Тада је кренула његова узлазна путања.

Како су године пролазиле, он се није задовољио само тиме да глуми, већ је желео да пише сценарио у чему је био веома успешан.

Пво ауторско дело била му је монодрама “Лед”. Његова каријера је достигла нову димензију кроз ТВ серију “Село гори, а баба се чешља”, чији је аутор и редитељ. Ова серија је освојила срца публике и постигла невиђену популарност на медијском простору Србије.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas