Oglas
· · Komentari: 0

ZA RADOŠA BAJIĆA NEMA ZIME: Autor koji decenijama stvara kultne filmove i serije

Istaknuti umetnik i scenarista Radoš Bajić (70) već decenijama je stvara filmove i serije koje imaju odličan odziv kod publike.

1717748679_426631_18801-rados-bajic-ig_f.jpg
Foto: V.Danilov/Novosti
Oglas

Potekao je iz malog mesta Medveđa i hrabro koračao ka svojim snovima koje danas proživljava.

Za čuvenog Radašina nema zime

Od ranog detinjstva je pokazivao interesovanje za umetnost i glumu, a ljubav prema svom današnjem pozivu rodila se još u porodici. Roditelji Miloš i Vera su ga podržavali u svojim izborima što mu je dalo dodatni vetar u leđa.

Nakon završene osnovne škole u rodnom mestu, upisuje srednju muzičku školu u Nišu. Tu je razvijao talente ka muzici, ali želeo je da razvija i druge talente. Gluma je bila njegova najveća strast, što ga je po završetku srednje škole odvelo na Fakultet dramskih umetnosti. Pod mentorstvom profesorke Ognjenke Milićević diplomirao je 1976. godine. Godinu dana pre završetka studija dobio je ulogu Nedeljka Čabrinovića u predstavi Veljka Bulajića.

Bogato stvaralaštvo

Nakon toga počeo je da glumi u istaknutim pozorištima širom Srbije. Tako je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu igrao u predstavi "Dundo Maroje", zatim je kao Antonije Isaković zablistao u predstavi "Crveni šal". U "Ateljeu 212" je ostvario saradnju sa istaknutim Jovanom Milićevićem. Tada je krenula njegova uzlazna putanja.

Kako su godine prolazile, on se nije zadovoljio samo time da glumi, već je želeo da piše scenario u čemu je bio veoma uspešan.

Pvo autorsko delo bila mu je monodrama “Led”. NJegova karijera je dostigla novu dimenziju kroz TV seriju “Selo gori, a baba se češlja”, čiji je autor i reditelj. Ova serija je osvojila srca publike i postigla neviđenu popularnost na medijskom prostoru Srbije.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas