Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Венчаница Џеки Кенеди ће се наћи на аукцији: Њоме је померила границе дизајнирања венчаница

Венчаница Џеки Кенеди која носи Валентинов потпис, наћи ће се на аукцији, а онлајн лицитација ц́е почети од 8.000 долара до 12.000 долара, пише Бридес.

1725287759_profimedia-0122672749.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Бивша прва дама обукла носила је хаљину од чипке са рукавима и плисираном сукњом до колена, за своју венчање са Аристотелом Оназисом, 20. октобра 1968. године, одржану на Аристотеловом приватном острву Скорпиос у Грчкој.

Џекина венчаница, која је била део Валентинове колекције високе моде за пролец́е 1968. године, направила је огроман утицај на моду за младе. Беж нијансом и кратком силуетом, доказала је да невесте могу да размишљају даље од традиционалне балске хаљине налик принцези за свој велики дан.

Џекино и Аристотелово венчање била је интимна грчка православна церемонија са око 40 блиских пријатеља и чланова породице. Џекина деца, Џон Ф. Кенеди млађи и Керолин Кенеди, играли су важну улогу у служби држец́и свец́е.

Пар је објавио веридбу 1968. године, пет година након што је Џекин први муж, бивши председник Џон Ф. Кенеди, убијен. Аристотел, који је био Џекин дугогодишњи пријатељ, запросио ју је са 40-каратним дијамантским прстеном. Када је Џеки умрла 1996. године, прстен је био на аукцији за 2,59 милиона долара.

БОНУС ВИДЕО


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas