Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДРЖАЛА ЈЕ ЊЕГОВУ ГЛАВУ У КРИЛУ ДОК ЈЕ УМИРАО: Свет у коме је Џеки живела био је прожет моћи, а њен лични живот је био обележен трагедијама

Џеки Кенеди (1929 - 1994) била је икона стила, најелегантнија прва дама Америке икад, сажаљевања, подизана на пијадестал, а потом бацана у блато. Била је у аутомобилу са мужем, америчким председником Џоном Ф. Кенедијем кад је убијен у Даласу 1963. године

1719736397_Untitled.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Држала је његову главу у крилу док је умирао, а годинама касније имала трауме и озбиљне здравствене проблеме који су били директна последица овог догађаја.

Преваре и болести

О животу Џеки Кенеди написане су бројне књиге, а 2. јула излази још једна под именом "Ништа не питај: Кенеди и жене које је уништио" (Аск Нот: Тхе Кеннедyс анд тхе Wомен Тхеy Дестроyед) коју потписује Маурин Калахан. У овој књизи она разоткрива приватан пакао кроз који је пролазила Џеки.

Годинама након смрти Кендија патила је од посттрауматског синдрома и имала је неописиви, пулсирајући бол у врату због кога није могла да устане из кревета.

"Агонију кроз коју је пролазила приписивала је оштећењу нерава који је претрпела док је држала Џонову крваву главу у крилу. Имала је бројне психолошке проблеме не само зато што је гледала како јој убијају мужа, већ и његових сталних неверстава", открива се у књизи.

Свет у коме је Џеки живела био је прожет моћи, гламуром и богатством, али њен лични живот је био обележен болом и трагедијама које је преживљавала док су сви око њен умирали.

Деценијама је прогањао губитак деце - ћерка Арабела била мртворођена, син Патрика је умро 39 сати након рођења. Имала је имала више побачаја који су вероватно биле последица свих могућих полоно преносивих болести које јој је преносио муж након својих бројних афера.

"Није ни Џеки њему остала дужна. Годинама је имала аферу са његовим ожењеним братом, Робертом Ф. Кенедијем. Веза је прекинута када се Боби кандидовао за председника, 1968. године. И он је убијен у 42. години, а неколико месеци касније Џеки се удала за грчког магната Аристотела Оназиса, који је почео да је вара само неколико недеља након венчања", пише Калахан.

Џеки је, тврди ауторка књиге, имала 170 ставки у свом брачном уговору са Оназисем у коме је прецизирано колико често ће имати секс, али и услове за њену финансијску сигурност. Аристотел јој је наводно плаћао 3 милиона долара унапред и милион долара за свако њено дете годишње, плус 600.000 долара за путовања.

Али, он није био њен спаситељ - две године пре своје смрти 1975. године, милијардер је тукао и направио јој масницу на оку након што је изгубио сина из претходног брака у авионској несрећи. Аристотел је за гибитак сина окривио Џеки тврдећи да је она „живо отелотворење Кенедијеве клетве “, за коју је веровао да је прерано окончала живот његовог сина, пише портал ИнТоуцх.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas