Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"УПАЛА САМ НА ФДУ КРОЗ ИГЛЕНЕ УШИ": Аница Добра проговорила о почетку каријере - открила која колегиница јој је највише помогла

"Она ми је тад пружила руку, срце, и то ради и данас"

1722158796_55b3b5db678d5c42e8930a58d687bdfa97c8287e.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Глумица Аница Добра прошле недеље била је гошћа Фестивала европског филма на Палићу, као овогодишња добитница признања "Александар Лифка". Том приликом је, у разговору с медијима о својој каријери, открила и то да јој је највећа инспирација од малих ногу била колегиница Мира Бањац.

- С Миром Бањац сам снимила први филм "Живот радника". Она ми је тад пружила руку, срце, и то ради и данас. Кад сам спремала представу "Корешподенција", тражила сам њен благослов - описала је Аница у разговору с модератором Иваном Аранђеловићем.

Признала је и да не верује у случајности и да су јој знакови поред пута давали смисао. Како каже, имала је срећу да живи крајем осамдесетих, "у време када је све функционисало мало другачије".

- У данашње време не верујем да бих икад дошла до свог првог посла. Кад сам уписивала Факултет драмских уметности, била је реткост да пронађу младог глумца који зна и да пева. Млади глумци данас говоре пет језика, јашу коње, кувају кафу и у исто време говоре Шекспира, што је невероватан мултитаскинг - рекла је Добра и додала:

- Искрено, ја сам на ФДУ упала кроз иглене уши, а поред мог имена није писало ни да сам добра ни лоша, већ ирационална. И зато сам прошла. Многи велики глумци тада нису били примљени, а ја сам прошла. Можда је било тако због избора текста - запитала се драмска уметница, која је играла у бројним домаћим филмовима попут "Како је пропао рокенрол", "Црни бомбардер", "Ивкова слава" и "Клопка", упоредо градећи каријеру и у немачким остварењима.

Недавно је снимила словеначки филм "Бело се пере на 90", мањинску копродукцију више земаља бивше Југославије, који је оценила као "југословенски пројекат". Биће је и у предстојећем остварењу редитељке Тање Брзаковић "Кућа".

- То су тако мале приче с великим срцем и докле год имам прилику да радим овакве ствари, бићу испуњена. Прича и идеја су нешто за шта сам се увек одлучивала насупрот материјалном - искрена је Аница, додајући како је од почетка каријере знала да ће доћи период када неће имати толико ангажмана као на почетку.- Научила сам много рано да у глумачком животу жене дође фаза кад у одређеним годинама постаје невидљива, неодређена. Слабије се пишу улоге за жене у познијем добу. Глумица мојих година мора да се носи с тиме да послови постају ређи и улоге мање, а сценарија не нуде неки широк распон и ширину - закључила је глумица.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas