Oglas
· · Komentari: 0

"UPALA SAM NA FDU KROZ IGLENE UŠI": Anica Dobra progovorila o početku karijere - otkrila koja koleginica joj je najviše pomogla

"Ona mi je tad pružila ruku, srce, i to radi i danas"

1722158796_55b3b5db678d5c42e8930a58d687bdfa97c8287e.jpg
Foto: Ataimages.rs
Oglas

Glumica Anica Dobra prošle nedelje bila je gošća Festivala evropskog filma na Paliću, kao ovogodišnja dobitnica priznanja "Aleksandar Lifka". Tom prilikom je, u razgovoru s medijima o svojoj karijeri, otkrila i to da joj je najveća inspiracija od malih nogu bila koleginica Mira Banjac.

- S Mirom Banjac sam snimila prvi film "Život radnika". Ona mi je tad pružila ruku, srce, i to radi i danas. Kad sam spremala predstavu "Korešpodencija", tražila sam njen blagoslov - opisala je Anica u razgovoru s moderatorom Ivanom Aranđelovićem.

Priznala je i da ne veruje u slučajnosti i da su joj znakovi pored puta davali smisao. Kako kaže, imala je sreću da živi krajem osamdesetih, "u vreme kada je sve funkcionisalo malo drugačije".

- U današnje vreme ne verujem da bih ikad došla do svog prvog posla. Kad sam upisivala Fakultet dramskih umetnosti, bila je retkost da pronađu mladog glumca koji zna i da peva. Mladi glumci danas govore pet jezika, jašu konje, kuvaju kafu i u isto vreme govore Šekspira, što je neverovatan multitasking - rekla je Dobra i dodala:

- Iskreno, ja sam na FDU upala kroz iglene uši, a pored mog imena nije pisalo ni da sam dobra ni loša, već iracionalna. I zato sam prošla. Mnogi veliki glumci tada nisu bili primljeni, a ja sam prošla. Možda je bilo tako zbog izbora teksta - zapitala se dramska umetnica, koja je igrala u brojnim domaćim filmovima poput "Kako je propao rokenrol", "Crni bombarder", "Ivkova slava" i "Klopka", uporedo gradeći karijeru i u nemačkim ostvarenjima.

Nedavno je snimila slovenački film "Belo se pere na 90", manjinsku koprodukciju više zemalja bivše Jugoslavije, koji je ocenila kao "jugoslovenski projekat". Biće je i u predstojećem ostvarenju rediteljke Tanje Brzaković "Kuća".

- To su tako male priče s velikim srcem i dokle god imam priliku da radim ovakve stvari, biću ispunjena. Priča i ideja su nešto za šta sam se uvek odlučivala nasuprot materijalnom - iskrena je Anica, dodajući kako je od početka karijere znala da će doći period kada neće imati toliko angažmana kao na početku.- Naučila sam mnogo rano da u glumačkom životu žene dođe faza kad u određenim godinama postaje nevidljiva, neodređena. Slabije se pišu uloge za žene u poznijem dobu. Glumica mojih godina mora da se nosi s time da poslovi postaju ređi i uloge manje, a scenarija ne nude neki širok raspon i širinu - zaključila je glumica.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas