Oglas
· · Komentari: 0

TUŽNA PRIČA PRELEPE PRINCEZE: Sestra kraljice Elizabete je oduvek intrigirala javnost svojim stilom života

Margaret je ljubila brojne muškarce, imala ljubavnike, a prva njena velika ljubav obeležila joj je život

1722334866_9b65cf5e891a945bdf84cf2821afa9d0e7d12f97.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Mlađa sestra pokojne kraljice Elizabete II, princeza Margaret, oduvek je bila znana kao velika lepotica, šarmer, ali i skandalozna žena čiji je ljubavni život intrigirao javnost i nekad i sad. Naime, Margaret je ljubila brojne muškarce, imala ljubavnike, a prva njena velika ljubav obeležila joj je život.

Prvi princezin ljubavnik i nesuđeni suprug bio je kapetan, Piter Taunsend, u kojeg se Margaret do ušiju zaljubila kad je imala samo 17 godina, a navodno joj je on, sve do njene smrti ostao tiha patnja. U trenutku započinjanja ljubavnog odnosa s njim, koji je bio 15 godina stariji, harizmatični kapetan je bio u braku i imao je dvoje dece.

Iako se razveo od žene i službeno postao slobodan čovek te je zaprosio princezu 1953. godine, kraljevska porodica joj nije dopustila da se uda za njega i ostvari svoje snove. Navodno je za sve bila kriva njena sestra kraljica koja nije dopustila da se Margaret uda za razvedenog muškarca koji uz to nije bio ni aristokratskog porekla. Kako je Piter već bio oženjen u Crkvi Engleske, nije se mogao oženiti na još jednom religijskom obredu, a civilni brakovi kraljevske porodice nisu bili dozvoljeni pa je cela stvar propala, a Margaret je ostala slomljenog srca.

U jednom se trenutku čak pričalo kako će princeza ipak moći da se uda za njega, ali tek kad napuni 25 godina, ali i to se izjalovilo – i to zato što kapetan nije mogao toliko da je čeka, već je oženio drugu. I tako zauvek slomio srce lepoj princezi.

Margaret i Piter upoznali su se 1947. godine, kad je on počeo da služi u službi njenog oca, kralja Džordža VI. Zajedno su svakog jutra išli na jahanje pa su se malo po malo zbližavali, a u na kraju je planula i ljubav. Navodno su tačno tako i započeli svoju aferu – izlazeći na jahanje, a zapravo su na livadama vodili ljubav. Zbog Margaret se Piter razveo nakon 11 godina braka, a imao je i ozbiljnu nameru da oženi princezu.

Kako bi ih udaljili, kraljevska porodica poslala je Pitera u Belgiju da bi tamo služio kao diplomata, a Margaret je navodno zbog te odluke poludela. Okrivila je za sve svoju sestru Elizabetu, ali nju nije bilo briga. NJihov se brak smatrao nepogodnim pa je bilo najlakše udaljiti kapetana što dalje od princeze – i tako je naterati da zaboravi na njega.

Kapetan je u Belgiji ostao dve godine, a tokom tog vremena pronašao je novu ljubav pa ju je oženio. Margaret je to saznala iz njegovog hladnog pisma koje joj je uputio pa se osetila izdanom. LJubavnik joj je slomio srce, a za sve je okrivila svoju sestru zbog čega njihov odnos više nikad nije bio isti.

Svaki kontakt su prekinuli 1955. godine, a na kraju se venčala, pet godina kasnije, za fotografa Antonija Armstrong-Džonsa nakon dve godine veze. U tom braku je dobila decu, ali njihov odnos je bio jako nesrećan. Oboje su varali jedno drugo, a navodno Margaret nikada nije u potpunosti prebolela kapetana iz mladosti.

Piter je kasnije objavio i svoju autobiografiju u kojoj je otkrio šta misli o princezi i prekidu njihove veze.

"Mogla je da se uda za mene da je bila spremna da se odrekne svega – svoje porodice, bogatstva i titule, ali ona nije to mogla. Jednostavno nisam imao šanse u poređenju s tim, naravno da je odabrala kraljevsku porodicu," napisao je.

Margaret se razvela 1978. godine, a Piter je preminuo 1995. godine. Imao je 80 godina pa je tokom godina više puta govorio o svojoj iskrenoj ljubavi prema princezi i tvrdio da bi oboje bili mnogo srećniji da su živeli zajedno. Na kraju je Margaret preminula 2002. godine, nakon niza moždanih udara i života ispunjenog tulumarenjima, porocima i seks skandalima. Prema rečima izvora bliskih kraljevskoj porodici, do posljednjeg dana svog života kapetana je smatrala svojom jedinom pravom ljubavi.

(Insider)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas