Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сину Џона Леџенда и Криси Тајген дијагностиковано хронично обољење: "Лекари су знали да нешто друго није у реду"

Манекенка Криси Тајген и познати певач, Џона Леџенд, поделили су са јавности да је њиховом шетогодишњем сину Мајлсу дијагностикован дијабетес типа 1.

1722944401_profimedia-0869812439.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Дечак је хоспитализован због проблема са бактеријом када су сазнали да има дијабетес.

Манекенка се на Инстаграму захвалила пратиоцима што су им пружили подршку након што су приметили да њен син на фотографији носи континуирани монитор глукозе или ЦГМ.

- Приметили сте његов монитор за дијабетес типа 1 и пружили нам толико љубави и охрабрења на сваки могуц́и начин. Вец́ сам била, и јесам, одушевљена љубазношц́у ове заједнице - написала је она.

- Лекари су знали да нешто друго није у реду у вези са његовим тестовима крви. Од тада сам научила да тако много мале деце на крају добија дијагнозу типа 1 одласком болницу због нечег другог.

- Знам. Ствари могу бити много горе!! Толико родитеља широм света пролази кроз недокучиве ствари које никада нисам могла да замислим. И тако смо благословени што имамо толико помоц́и и дивне, љубазне специјалисте великог срца.

Шта је дијабетес типа 1?

Инсулин је есенцијални хормон који производе бета ц́елије у панкреасу, органу који се налази иза желуца. Намењен је претварању шец́ера или глукозе из хране у енергију. Дијабетес типа 1 је стање где панкреас не производи довољно инсулина, што доводи до високог нивоа шец́ера у крви. Приближно, 5 до 10 процената људи са дијабетесом има дијабетес типа 1, према Америчким центрима за контролу и превенцију болести. Дијабетес типа 1 може се појавити у било ком узрасту, али се обично јавља код деце и младих, према Националном институту за дијабетес и болести пробаве и бубрега.

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas