Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРОМЕНА НА КЛАДИОНИЦАМА ПРЕД ФИНАЛЕ: Да ли Србија има шансе да победи ове године?

Након одржаног другог полуфинала "Евровизије 2024", знамо тачан списак 26 земаља које су ушле у финале престижног музичког такмичења

1715338615_Foto-Profimedia-Shutterstock-Printscreen-EUROVISIONWORLD.jpg
Фото: Профимедиа, Схуттерстоцк, Принтсцреен/ ЕУРОВИСИОНWОРЛД
Oglas

Кладионице ове године најнаклоњеније су, још увек, такмичару из Хрватске Бабy Ласагна који већ недељама не пада са првог места, одмах за њим је Швајцарац Немо.

Ипак, представница Израела Еден Голан нагло је скочила на кладионицама, по уласку у финале. Са високог осмог места попела се на још више 4. место.

Међу првих пет такође се налазе и Украјина и Ирска.

Представница Србије Теyа Дора на кладионицама је на 23. месту.

Иначе, Албанија је једина комшијска земља, која није успела да се пласира у финале "Евровизије 2024".

Да подсетимо, у првом полуфиналу даље су прошли: Србија, Португал, Словенија, Украјина, Литванија, Финска, Кипар, Хрватска, Ирска и Луксембург, док су се из другог полуфинала "Евровизије 2024" у финале пласирали: Летонија, Аустрија, Холандија, Норвешка, Израел, Грчка, Естонија, Швајцарска, Грузија, Јерменија.

Фото: Принтсцреен/ Еуровисионwорлд

Директан пролаз имали су: Велика Британија, Италија, Немачка, Француска и Шпанија, јер највише новца издвајају за одржавање "Евровизије" сваке године, а поред њих директно у финалу је и овогодишњи домаћин Шведска.

Евровизија увела нова правила

Наиме, гледаоци више не морају да чекају да последња нумера буде изведена, већ могу да гласају за фаворите од почетка прве такмичарске композиције.

Тај начин гласања користио се 1997. године када је први пут уведено телефонско гласање, али и 2010. и 2011. године.

Гледаоци из држава које се не такмиче, који гласају путем интернета, имају на располагању готово 24 сата, пошто је онлајн гласање отворено од друге генералне пробе пре сваке такмичарске вечери.

Подсетимо, директни финалисти су Велика Британија, Италија, Немачка, Француска и Шпанија, јер највише новца издвајају за одржавање "Евровизије" сваке године, а поред њих директно у финалу је и овогодишњи домаћин Шведска.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas