Oglas
· · Komentari: 0

PROMENA NA KLADIONICAMA PRED FINALE: Da li Srbija ima šanse da pobedi ove godine?

Nakon održanog drugog polufinala "Evrovizije 2024", znamo tačan spisak 26 zemalja koje su ušle u finale prestižnog muzičkog takmičenja

1715338615_Foto-Profimedia-Shutterstock-Printscreen-EUROVISIONWORLD.jpg
Foto: Profimedia, Shutterstock, Printscreen/ EUROVISIONWORLD
Oglas

Kladionice ove godine najnaklonjenije su, još uvek, takmičaru iz Hrvatske Baby Lasagna koji već nedeljama ne pada sa prvog mesta, odmah za njim je Švajcarac Nemo.

Ipak, predstavnica Izraela Eden Golan naglo je skočila na kladionicama, po ulasku u finale. Sa visokog osmog mesta popela se na još više 4. mesto.

Među prvih pet takođe se nalaze i Ukrajina i Irska.

Predstavnica Srbije Teya Dora na kladionicama je na 23. mestu.

Inače, Albanija je jedina komšijska zemlja, koja nije uspela da se plasira u finale "Evrovizije 2024".

Da podsetimo, u prvom polufinalu dalje su prošli: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg, dok su se iz drugog polufinala "Evrovizije 2024" u finale plasirali: Letonija, Austrija, Holandija, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Gruzija, Jermenija.

Foto: Printscreen/ Eurovisionworld

Direktan prolaz imali su: Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, jer najviše novca izdvajaju za održavanje "Evrovizije" svake godine, a pored njih direktno u finalu je i ovogodišnji domaćin Švedska.

Evrovizija uvela nova pravila

Naime, gledaoci više ne moraju da čekaju da poslednja numera bude izvedena, već mogu da glasaju za favorite od početka prve takmičarske kompozicije.

Taj način glasanja koristio se 1997. godine kada je prvi put uvedeno telefonsko glasanje, ali i 2010. i 2011. godine.

Gledaoci iz država koje se ne takmiče, koji glasaju putem interneta, imaju na raspolaganju gotovo 24 sata, pošto je onlajn glasanje otvoreno od druge generalne probe pre svake takmičarske večeri.

Podsetimo, direktni finalisti su Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, jer najviše novca izdvajaju za održavanje "Evrovizije" svake godine, a pored njih direktno u finalu je i ovogodišnji domaćin Švedska.

(Blic)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas