Стан Вавринка је уживао у храни у Србији, а уз то је научио и како се прави најпопуларније српско јело
Швајцарски тенисер Стан Вавринка се није дуго задржао у Београду, поражен је од Ласла Ђереа, али ипак је нашао времена да научи да прави сарму и што је важније, да проба српску кухињу, која му се веома допала.
Иако на Београд опену није успео да савлада расположеног Ђереа, Стан Вавриника је из Београда отпутовао као богатији човек јер је успео да овлада још једном вештином - научио је да прави сарму.
Вавринику је у једном престижном београдском хотелу угостио познати шеф Јовица Нешковић и објаснио му је поступак прављења јела без кога се не може замислити ни једно славље у Србији, а и шире.
- Да, да, правио сам сарму. Традиционално српско јело. Допало ми се. Волим да кувам, уживам у храни, тако да сам био одушевљен што могу да кувам - рекао је Вавринка, а снимак како мота сарме, објављен је на Инстаграм страници Сербиа Опен.
(Б92.нет)
БОНУС ВИДЕО