Stan Vavrinka je uživao u hrani u Srbiji, a uz to je naučio i kako se pravi najpopularnije srpsko jelo
Švajcarski teniser Stan Vavrinka se nije dugo zadržao u Beogradu, poražen je od Lasla Đerea, ali ipak je našao vremena da nauči da pravi sarmu i što je važnije, da proba srpsku kuhinju, koja mu se veoma dopala.
Iako na Beograd openu nije uspeo da savlada raspoloženog Đerea, Stan Vavrinika je iz Beograda otputovao kao bogatiji čovek jer je uspeo da ovlada još jednom veštinom - naučio je da pravi sarmu.
Vavriniku je u jednom prestižnom beogradskom hotelu ugostio poznati šef Jovica Nešković i objasnio mu je postupak pravljenja jela bez koga se ne može zamisliti ni jedno slavlje u Srbiji, a i šire.
- Da, da, pravio sam sarmu. Tradicionalno srpsko jelo. Dopalo mi se. Volim da kuvam, uživam u hrani, tako da sam bio oduševljen što mogu da kuvam - rekao je Vavrinka, a snimak kako mota sarme, objavljen je na Instagram stranici Serbia Open.
(B92.net)
BONUS VIDEO