Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕДРУ ЗЛАТНИ ЛАВ: Алмодовар "однео" награду на 81. филмском фестивалу у Венецији

Филм шпанског редитеља Педра Алмодовара "Тхе Роом Неxт Доор", који је његов први филм на енглеском језику, освојио је Златног лава на 81. филмском фестивалу у Венецији.

1725792851_3966377_profimedia0905636786_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Филм у коме главне улоге играју Тилда Свинтон и Џулијен Мур, на премијери која се одржала у понедељак 2. септембра, испраћен је овацијама у трајању чак 17 минута.

Раније тог дана, рекао је новинарима у Венецији да је одлучио да сними филм на енглеском и тако започне "нову еру", али и да језик није био проблем јер су Мур и Свинтон "тачно схватиле тон којим је желео да исприча причу".

Алмодовар је, такође, нагаласио да његов филм апелује на битност чувања и неговања живота, као и да људи треба да буду у позицији да бирају да умру достојанствено у време када они одлуче.

"Ово је филм који одобрава еутаназаију," изјавио је Алмодовар притом критикујући све земље у којима је ова пракса забрањена, преноси Еуронеwс.

Друго место односно Сребрног лава освојила је Маура Делперо, италијанска редитељка, која се на фестивалу појавила са филмом "Вермиглио", драмом чија је радња смештена на Алпина у време Другог светског рада.

Награда за најбољег редитеља отишла је Бреди Корбету за филм "Тхе Бруталист", његову троипосатовну сага о мађарском архитекти који је преживео Холокауст, Ласлу Тоту.

Аустралијска глумица Никол Кидман добила је награду најбоље глумице за улогу у еротском филму "Бабyгирл", у којем игра директорку која је угрозила своју каријеру упуштајући се у аферу са младим, манипулативним приправником.

Нажалост, Никол Кидман данас није присуствовала додели награда због изненадних вести о смрти њене мајке, а награду уместо ње примила је редитељка Халина Реијн.

"Само хоћу да кажем да је моја дивна и храба мајка Џанел Ан Кидман преминула и зато нисам могла да присуствујем додели. У шоку сам. Морам да идем кући да би била са својом породицом. Ова награда је за њу. Она ме је обликовала, водила и гајила. И више сам него поносна што могу да изговорим њено име пред вама," поручила је глумица.

Награду за најбољег глумца освојио је Винсент Линдон за своју улогу у филму "Тхе Qуиет Сон", француску драму која прича причу о породици која је претрпела последице због десничарског екстремизма.

Филмски фестивал у Венецији, 81. по реду, завршен је након једанаест величанствених дана.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas