Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Омиљени колач Кејт Мидлтон: Рецепт за традиционални британски пудинг

Кејт Мидлтон је љубитељ слаткиша

1730390139_b62fe315ef481d7fbb2473bdf949eeb5e88a55e1.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Кејт Мидлтон годинама негује своју витку линију, али и она ужива у посластицама. Наиме, војвоткиња је током својих јавним ангажмана показала да је спремна да проба разне традиционалне рецепте, али ниједна посластица није успела да победи британски традиционални десерт.

Краљевски двор у Лондону већ годинама користи исте рецепте према традиционалној рецептури. А иако је витка и фит, Кејт Мидлтон је љубитељ слаткиша, што је потврдио и принц Вилијам током путовања на "Дуцхy Цоллеге" у Корнвалу.

Иако Кејт није била присутна, принц је открио у којем десерту његова супруга посебно ужива. Наиме, реч је о "стицкy тоффее" пудингу, а британски шефови имају савршени рецепт!

Рецепт за традиционални британски пудинг

Потребно је:

  •  225 г целих урми
  • 175 мл кипуће воде
  •  1 кашичица екстракта ваниле
  •  175 г брашна
  • прашак за пециво
  •  1 кашичица соде бикарбоне
  • 2 јаја
  •  85 г маслаца, омекшалог
  • 140 г смеђег шећера
  • 2 кашике црне меласе
  • -100 мл млека
  • млеко по жељи

Састојци за "тоффее" сос:

  • 175 г светлог мусковадо шећера
  • 50 г маслаца, насецканог на комадиће
  • 225 мл слатког млека
  •  1 кашика црне меласе

Припрема:

225 г урми очистите и ситно насецкајте, ставите у чинију те прелијте са 175 мл кипуће воде. Оставите око 30 минута док се не охлади и добро натопи, па мало изгњечите виљушком. Умешајте 1 кашичицу екстракта ваниле.

С мало маслаца и брашна поспите седам калупа за пудинг (може и калуп за мафине) и ставите их на плех за печење. Загрејте рерну на 160 степени на опцију с вентилатором.

Док се урме намачу, направите пудингиће. Помешајте 175 г брашна с прашком за пециво и једном кашиком соде бикарбоне и умутите 2 јаја у засебној чинији.

Умутите 85 г омекшалог маслаца и 140 г демерара шећера у великој чинији неколико минута док не постане благо кремасто (смеса ће бити зрнаста од шећера). Додајте јаја мало по мало и добро миксајте између додавања.

Умутите 2 кашике црне меласе, па великом металном кашиком нежно умешајте једну трећину мешавине брашна и соде бикарбоне, а затим пола 100 мл млека, пазећи да не премутите. Понављајте док не потрошите сво брашно и млеко.

Намочене урме умешајте у смесу за пудинг. Смеса би у овом тренутку могла да изгледа мало згрушано и биће попут меканог, густог теста.

Кашиком смесу равномерно распоредите између калупа и пеците 20-25 минута, док се не дигне и стегне.

У међувремену ставите 175 г светлог мусковадо шећера и 50 г комадића маслаца за прелив у средњу посуду с половином заслађеног млека од 225 мл. Пустите да смеса прокува на средње јакој ватри и мешајте док се шећер потпуно не отопи. Затим умешајте 1 кашику црне меласе, мало појачајте ватру и пустите да смеса ври 2-3 минута док не добије богату боју карамеле, повремено мешајући да не загори. Посуду склоните са ватре и умутите остатак млека.

Извадите пудинге из рерне. Оставите у калупима неколико минута, а затим их ножићем добро олабавите са ивице калупа како би лакше испали напоље. Можете их послужити преливене сосом, али биће још лепљивији ако одстоје дан-два преливени сосом. Да бисте то учинили, улијте отприлике половину соса у једну или две посуде за послуживање у рерну.

Преврнуте пудинге ставите на сос, па их прелијте остатком соса и покријте лабавом фолијом.

Када сте спремни за послуживање, загрејте рерну на 180 степени с вентилатором. Загрејте пудинге, још увек покривене, 15-20 минута или док сос не почне да пушта мехуриће. Послужите их саме или кремом.

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas