Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Наоми Кембел оптужена за финанасијске малверзације: Трошила новац на луксузне хотелске собе и спа третмане

Манекенки Наоми Кембел забрањено да наредних пет година представља добротворну организацију, чије заштитино лице је била целу деценију, због финанасијских малверзација.

1727357830_profimedia-0910992586.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Манекенки Наоми Кембел забрањено је да представља добротворне организације након што је надзорно тело открило доказе о финансијским малверзацијама у добротворној организацији коју је представљала више од 10 година.

Одлука је донета на период од пет година након што је истрага Комисије за добротворне сврхе показала да добротворна организација "Фешн фор Релиф" (Фасхион Фор Релиеф) није имала онолико новца колико је зарадила са модних догађаја, који су органозовани у добротворне сврхе, пише Гардијан.

Та организација потрошила је десетине хиљада евра на луксузне хотелске собе, спа третмане, цигарете и лично обезбеђење манекенке, док су неовлашћена плаћања која су достигла стотине хиљада евра уплаћена манекенкиним колегиницама, саопштила је комисија.

Надзорни орган је повратио скоро 420.000 евра и уплатио их организацији "Саве тхе Цхилдрен".

Кембелиној колегиници Бјанки Хелмих, којој је за две године уплаћено скоро 350.000 евра, забрањено је девет година да представља хумантиране организације, а још једној колегиници, Вероники Чоу, забрањено је четири године.

- Од повереника се законски захтева да доносе одлуке које су у најбољем интересу њихове добротворне организације и да се придржавају својих законских обавеза и одговорности. Наша истрага је утврдила да повереници ове добротворне организације то нису урадили - рекао је помоћник директора Комисије за добротворне сврхе Тим Хопкинс.

(Тањуг)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas