Oglas
· · Komentari: 0

Naomi Kembel optužena za finanasijske malverzacije: Trošila novac na luksuzne hotelske sobe i spa tretmane

Manekenki Naomi Kembel zabranjeno da narednih pet godina predstavlja dobrotvornu organizaciju, čije zaštitino lice je bila celu deceniju, zbog finanasijskih malverzacija.

1727357830_profimedia-0910992586.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Manekenki Naomi Kembel zabranjeno je da predstavlja dobrotvorne organizacije nakon što je nadzorno telo otkrilo dokaze o finansijskim malverzacijama u dobrotvornoj organizaciji koju je predstavljala više od 10 godina.

Odluka je doneta na period od pet godina nakon što je istraga Komisije za dobrotvorne svrhe pokazala da dobrotvorna organizacija "Fešn for Relif" (Fashion For Relief) nije imala onoliko novca koliko je zaradila sa modnih događaja, koji su organozovani u dobrotvorne svrhe, piše Gardijan.

Ta organizacija potrošila je desetine hiljada evra na luksuzne hotelske sobe, spa tretmane, cigarete i lično obezbeđenje manekenke, dok su neovlašćena plaćanja koja su dostigla stotine hiljada evra uplaćena manekenkinim koleginicama, saopštila je komisija.

Nadzorni organ je povratio skoro 420.000 evra i uplatio ih organizaciji "Save the Children".

Kembelinoj koleginici Bjanki Helmih, kojoj je za dve godine uplaćeno skoro 350.000 evra, zabranjeno je devet godina da predstavlja humantirane organizacije, a još jednoj koleginici, Veroniki Čou, zabranjeno je četiri godine.

- Od poverenika se zakonski zahteva da donose odluke koje su u najboljem interesu njihove dobrotvorne organizacije i da se pridržavaju svojih zakonskih obaveza i odgovornosti. Naša istraga je utvrdila da poverenici ove dobrotvorne organizacije to nisu uradili - rekao je pomoćnik direktora Komisije za dobrotvorne svrhe Tim Hopkins.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas