Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МОРАЛИ ДА БУДУ СТРПЉИВИ: У овом КУЛТНОМ филму Небојша Глоговац је играо БЕЗ ХОНОРАРА

Прослављени српски глумац, покојни Небојша Глоговац је важио за човек отвореног и широког срца, који је често био део хуманих радњи и акција.

1725961418_63597_nebojsa-glogovac-foto-ata-images_ig.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Мало ко зна да је нешто слично, али за целу нацију, урадио у филму "Небеска удица". Он је пристао да у култном остварењу, редитељском првенцу Љубише Самарџића, глуми без хонорара.

Како је филм сниман непосредно по завршетку НАТО бомбардовања тадашње Савезне Републике Југославије, у јуну 1999. године, економска ситуација је била веома лоша, те је, поред Глоговца, цела филмска екипа морала да се помири с тим да од ангажмана неће добити ни динара.

Од потребе за новцем већа је била жеља да се на великом платну дочара муку, али и победнички дух народа, који је током 78 дана преживео гранатирање. Тако су сви укључујући и Небојшу Глоговца без размишљања прихватили посао за који нису знали да ли ће икада бити плаћени.

- Морали смо да се прилагодимо ситуацији. Новац су глумци добили тек након премијере. Морали су да буду стрпљиви. Имали смо и сарадњу и копродукцију са иностранством, па је цела екипа на крају добила оно што је заслужила, изјавио је једном приликом Самарџић и додао да је једини новац за снимање филма тада дало Министарство културе:

- Они су нам одобрили новац за гориво, али га није било на пумпи. Довијали смо се на разне начине и куповали смо га "на црно" и због тога смо пробијали буџет. Најважње нам је било да радимо, испричао је Самарџић.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas