Oglas
· · Komentari: 0

MORALI DA BUDU STRPLJIVI: U ovom KULTNOM filmu Nebojša Glogovac je igrao BEZ HONORARA

Proslavljeni srpski glumac, pokojni Nebojša Glogovac je važio za čovek otvorenog i širokog srca, koji je često bio deo humanih radnji i akcija.

1725961418_63597_nebojsa-glogovac-foto-ata-images_ig.jpg
Foto: ATA images
Oglas

Malo ko zna da je nešto slično, ali za celu naciju, uradio u filmu "Nebeska udica". On je pristao da u kultnom ostvarenju, rediteljskom prvencu LJubiše Samardžića, glumi bez honorara.

Kako je film sniman neposredno po završetku NATO bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, u junu 1999. godine, ekonomska situacija je bila veoma loša, te je, pored Glogovca, cela filmska ekipa morala da se pomiri s tim da od angažmana neće dobiti ni dinara.

Od potrebe za novcem veća je bila želja da se na velikom platnu dočara muku, ali i pobednički duh naroda, koji je tokom 78 dana preživeo granatiranje. Tako su svi uključujući i Nebojšu Glogovca bez razmišljanja prihvatili posao za koji nisu znali da li će ikada biti plaćeni.

- Morali smo da se prilagodimo situaciji. Novac su glumci dobili tek nakon premijere. Morali su da budu strpljivi. Imali smo i saradnju i koprodukciju sa inostranstvom, pa je cela ekipa na kraju dobila ono što je zaslužila, izjavio je jednom prilikom Samardžić i dodao da je jedini novac za snimanje filma tada dalo Ministarstvo kulture:

- Oni su nam odobrili novac za gorivo, ali ga nije bilo na pumpi. Dovijali smo se na razne načine i kupovali smo ga "na crno" i zbog toga smo probijali budžet. Najvažnje nam je bilo da radimo, ispričao je Samardžić.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas