Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МИРОСЛАВ ИЛИЋ СА СУЗАМА У ОЧИМА О БОРИ:Био си највећи, сви остали су могли само да ти пљуну под прозор

Комеморативни скуп Бори Ђорђевићу, фронтмену Рибље Чорбе, окупио је данас у Чачку велики број његових пријатеља и поштовалаца

1725705357_Boraaa.jpg
Пхото:АТА /А.А
Oglas

Последња жеља славног музичара била је да буде сахрањен у родном граду а данас ће му суграђани упутити последњи поздрав.

Многобројне јавне личности дошле су да се последњи пут поздраве са Бором, а само неки од њих су Мирослав Илић, Владо Георгиев, Драги Јелић, Зоран Дашић Даша, Горан Гале Кербер и други.

Даша, вођа групе Легенде се емотивним речима опростио од Боре

- Кажу да си благословен ако само једну особу усрећиш, а Бора је толико генерација усрећио. Кад си 50 година пријатељ и кум, могу са сигурношћу да кажем да је био део мог живота. Ни смрт не може неке ствари да промени. Када се конац скида, чвор остаје заувек. Бора ми је рекао да кад већ не можемо заједно да радимо, уради нешто за себе. Био је човек који је веровао више у мене него ја сам. Био је мој анђео чувар. Само ко је добро познавао Бору добро зна за емотивну душу и пријатеља, који се крије иза бунтовника. Бора није умро, он је закорачио у вечност. Боро срећан ти вечни живот обасјан божанском светлошћу. Слава ти.

Дугогодишњи пријатељ Боре Ђорђевића

- Наше дружење је почело у Атељеу 212. Већ сам играо у "Коси", Бора је дошао и почео да игра у мјузиклу "Исус Христ Суперстар", а онда је постао прави Суперстар. Он кад се с неким спријатељии то траје. Сараднике је ретко мењао. Од расвете до музичара. Радили смо пуно омота, свих званичних 25. У почетку смо радили у породичним дружењима. Користили смо време док се деца играју на креативан начин. Бора је волео људе са маргине и из народа. Он је сам био један човек из народа, скроман. Он би требао да има неке дворце, а није много оставио у том материјалном смислу. Стварно је био човек духован и скроман - говорио је Југослав Влаховић.

Мирослав Илић са сузама у очима говорио о пријатељу и колеги

- Саучешће породици и његовим саборцима из Рибље Чорбе. Што би рекао Бора "Је*и га, не издржах" - рекао је Илић уз сузе па наставио:

- Драги Боро ја се нисам често опраштао, можда нисам највичнији, али се надам да те нећу обрукати. Била је велика привилегија и узбуђење поделти са тобом златно доба музике на овим просторима. Било је узбудљиво и привилеговано. Ти на твом, а ја на мом фронту. Што се мене тиче, тамо на том фронту све што си радио био си најбољи и највећи, сви остали могу да ти пљуну под прозор. С поносом сам истицао да смо другари из школе. Замоли свог анђела да погледа свој дом, почивај у миру и нек ти је вечна слава.

Никола Зорић, стални члан групе Рибља Чорба обратио се породици и присутнима

- Имао сам ту част да у оквиру групе Рибља Чорба будем уз Бору пуне 22 године, да га упознам и схватим. Упознао сам и колеге из бенда. Боре више нема. Свет га више нема. Обезглављени смо. То су реченице које ће остати заувек урезане у сећању. Пре три године Бора је написао песме за наш нови албум, последњи. Био је јако тешко музички испратити његове дубоке мисли и тешке емоције. Његова снага и воља су нама дале инспирацију да тај псоао обавимо на најбољи начин. Албум "Љубав и смрт" остаће нам као завештање Боре Ђорђевића да га поделимо са вама. Породица Боре Ђорђевић и група Рибља Чорба имаће ту част да Борине успехе и признања чувају и негују са посебном пажњом и на прави начин.

Позвао је Мирослава Вицка, као једног од оснивача групе да се обрати

- Драги пријатељи, ја као један од оснивача имам потребу да кажем пар речи у име целог бенда. Драги наш Боки, ако мислиш да си отишао вараш се. Ако мислиш да си нас оставио, такође се вараш. Заувек ћеш остати дубоко у нашим срцима. Имали смо ту част што си нас изабрао да се дружимо. Волео бих да нам поздравиш Рајка и Мишу, да кажеш да нам ужасно недостају, као што ћеш и ти. Нађи вечност, спокој и мир, јер то си брате заслужио.

Пријатељ Боре Ђорђевића, Горан Бајовић изазвао сузе

- Тешко је данас бити ту, али још теже би било да нисмо ту. Најтеже је говорити о Бори а да то буде онако како је он заслужио. 18. децембра 2022. Бора је био на овој позорници. Био сам привилегован што је желео да будем поред њега. То је био један од најсрећнијих дана у његовом животу. Уручена му је плакета Почасног грађанина Чачка. После обраћања прорадиле су снажне емоције, јер је добио огроман аплауз. Кулминација су биле сузе. Реаговао сам неспретно и спонтано, загрлио сам га и помислио да могу да га заштитим од новинара и неумесних наслова. Те његове сузе су биле његова радост. Сузе су биле врхунац емоције које је имао према родном граду, од кога је увек имао трему. Те сузе су требале да се виде и да се осете. Данас смо опет на истом месту, али тужни и ожалошћени. Неко би несмотрено рекао да смо тужни што Бора није међу нама. Сигуран сам да је међу нама и у нама. Ту је онолико колико га волимо и поштујемо. Бору познајем од 17 године, упознала нас је Биска. Дружио сам се са њим као студнет ДИФ-а, по целу ноћ смо седели код Тозе Грка. Задњих 4-5 година смо били у сталном контакту. То су била дописивања ноћу, док Дубравка спава. Желео сам да га прекорим што не спава. "У позни сат не спава мој брат, по глави ко зна какве мисли мота, често му живот буде рат, а верни је ратник свога живота". Нисам упознао никога ко је био оданији ратник свога живота као што је био Бора. Био је искрен, упоран и истрајан. Увек је показивао саосећање. Волео је свој народ, свестан свих врлина и мана. Највише сам волео код њега што није умео да мрзи. Могао је да буде љут и револтиран. Бесмртни не умиру. Знам да ће Бора на путу загрлити свог анђела и да ће бити вољен као што је волео људе.

Живорад Жика Јелић упутио емотивне речи

Гитариста и оснивач Yу Групе одржао је говор и изазвао сузе међу присутнима.

- Поздрављам чланове породице, колеге и све оне који га добро знате, да заједно одамо почаст, а сви знамо добро да никад није био намрштен. Одличан другар, музичар и песник. Морам да се сетим неких момената и детаља, какав је у ствари био. Када сам му једном приликом рекао "Онај текст који си написао А банки је 7, прошло је времена, шта мислиш да напишеш наставак". Прошло је неко време он ћути. Питам га да се чујемо накнадно. "Ти кад будеш певао кажи". Смејали смо се. Нека остане текст у оригиналном издању. Читавих 10 година сам старији од Боре. Могу слободно да кажем да имам још неколико година, али не много. Боро, ако већ постоји неко место где можемо да се сретнемо онда ћемо се срести једног дана. Дотле збогом.

 

Курир 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas