Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"КАКВА ЕСТЕТИКА СМРТИ, О СВЕМУ ЈЕ ВОДИО РАЧУНА": Фатална љубав Бранке и Бекима је имала трагичан крај

Глумица је са синовима испунила Фехмијуову последњу жељу, далеко од очију јавности

1726996605_1692439898_bekimfehmiu05092012bracnipar.jpg
Фото: Архива Новости
Oglas

Глумачки пар Бранка Петрић и Беким Фехмију били су један од оних којима су сви завидели на љубави, складу, успеху. Волели су се до сржи од првог до последњег дана. Као плод љубави добили су два сина Уликса и Хедона.

Колико су се фатално волели, њихова љубав имала је и фатални крај. Беким је извршио самоубиство хицем из пиштоља. Годинама касније глумица је смогла храбрости и јавно говорила о овом потресном догађају. На питање да ли је могла да наслути да ће њен супруг таки нешто учинити јасно је рекла да ништа није говорило да ће доћи до трагедије:

- Не. Јер да јесам, сигурно бих на све могуће начине покушала да га спречим. Тих последњих дана Беким је био исти и ништа није наговештавало да је трагедија на помолу. Дан раније играла сам представу "Тако је морало бити" у којој главни лик себи живот одузима хицем из пиштоља. Какве ли ироније! Сутрадан ујутро били смо заједно код куће, а око 14 сати рекла сам Бекиму да идем код фризера. Допратио ме до врата и питао имам ли те вечери представу. Одговорила сам да немам и да ћемо цело вече бити заједно, и он ме загрлио. Ни по чему нисам осетила да га последњи пут видим живог. Вратила сам се за мање од сата, једва чекајући да му покажем своју нову фризуру, а дочекала ме сабласна празнина. Најпре сам ушла у дневну собу, али мог супруга тамо није било. Како сам пролазила станом тако бих завирила у дечје собе, па на терасу, али ни тамо није био. На крају сам ушла у радну собу у којој је кућна библиотека и рачунар. Беким је лежао на отоману боје вишње сасвим прекривен белим чаршавом. "Ма види каква ми је фризура", говорила сам док сам прилазила лежају, чекајући као и увек његов коментар, али одговора није било. Чак сам га у чуду питала зашто је ту легао и још се покрио по глави - говорила је глумица.

Но, стравичан призор који је затекла вечно ће памтити.

- Чим сам подигла чаршав. Глава му је била на јастуку који је донео из наше спаваће собе, и да нисам видела пиштољ у његовој десној руци којом је пуцао у слепоочницу и мало крви на челу и по коси, мислила бих да је чврсто заспао. На сточић покрај рачунара ставио је личну карту, оружни лист и опроштајно писмо насловљено на мене, синове и његову браћу. Мислим да се покрио чаршавом да одмах не доживим шок и да се не запрљају зидови. Каква естетика смрти. О свему је водио рачуна. Да сам му сат времена раније рекла да то вече имам представу, сигурна сам да би наум одгодио за неки други дан, јер је знао да би у том случају представа морала бити померена - рекла је тада Бранка и открила шта је писало у његовом опроштајном писму.

Беким је оставио опроштајно писмо породици

- Писмо је било написано лепим рукописом, па га је, можда, и раније написао, и у њему нам је поручио да нас воли, да одлази врло миран и одлучан. Није хтео да о томе обавестимо јавност нити да опроштај буде јаван. Начин на који је отишао и све што се око тога збило, говори да се није бојао смрти и то ми је велика утеха - рекла је Бранка.

Желео је да му пепео проспу у Бистрицу

Бекиму су чланови породице испоштовали и последњу жељу те је у најужем кругу његов пепео посут у Бистрицу.

- Скупила сам сву снагу и храброст и кад је на испраћају утихнула "Ода радости", стала сам уз ковчег и запевала му ту песму коју ми никада није допустио да певам сама, већ смо то чинили скупа. Овај пут придружили су ми се наши синови. Била сам под благим седативом па сам издржала тај тренутак, али су други плакали. Ако нас је Беким слушао, био је задовољан. Но, то је био опроштај за јавност, а ја сам се од Бекима опростила неколико дана након кремирања, у рано јутро, у Призрену. Само најужа породица знала је да је жеља мог супруга била да му се пепео проспе у Бистрицу. Уликс је закорачио у ту брзу речицу и просипао пепео за којим сам несвесно потрчала не бих ли га зауставила. За два дана то се прочуло у Призрену, па су на мост на којем смо и ми стајали, дошли многи да се и они опросте од њега. Једна жена је отпевала такође њему драгу песму, а Бистрица је била пуна цвећа које су људи убрали у својим вртовима - рекла је тада Бранка.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas