· · Коментари: 0
САВЕТИ

Стигло решење: Како заувек блокирати нежељену пошту на Gmail сервису?

Подаци Google показују да је најмање једна од хиљаду пристиглих порука нежељена, односно spam

apple-691323_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy

Иако компанија Google тврди да њена технологија машинског учења блокира 99.9 одсто нежељене поште на Gmail-у, то не оспорава статистику да једна од хиљаду нежељених порука ипак пробије одбрамбени зид и нађе се на листи примљених порука. Тако готово свакодневно на адресе корисника дође бар једана нежељена порука.

Поседњи подаци, такође показују да од 50 до 70 процената порука које Gmail прими сваког дана припадају нежељеној пошти. 

Прочитајте још: Сваки други телефон са 5Г мрежом је - Самсунг

Ових порука можете се решити њиховим блокирањем или пријављивањем Google сервису, која ће се даље побринути да се такве поруке више не појављују у сандучићу. 

Следећи кораци показаће вам како да једноставно и брзо блокирате пошту и покушаје преваре. Блокирањем неке адресе са које стиже пошта више нећете моћи да примате и видите e-mail пошту тог пошиљаоца.


Фото: Пиxабаy

Блокирање нежељење поште на Gmail-у на рачунару

Пронађите e-mail пошиљаоца којег желите блокирати и отворите га. У горњем десном углу е-маил имате иконицу на којој су приказане три тачкице. Кликом на ту иконицу појавиће вам се опција "More". 

У падајућем менију одаберите оно што желите да урадите, блокирате или пријавите пошиљаоца. За пријаву одаберете опцију "Report phishing", а за блокирање пошиљаоца "Block".

Прочитајте још: Представљен најновији уређај: Надзорне камере са вештачком интелигенцијом (ВИДЕО)

Кликните "ОК" како бисте потврдили преусмеравање свих будућих порука са те адресе у корпу за нежељену пошту.

Блокирање нежељење поште на Gmail-у на

Пронађите e-mail пошиљаоца којег желите да блокирате и отворите га. И овде ћете пронаћи иконицу са три тачкице, клинкућете на њу у горњем десном углу како би вам се отворио падајући мени. У падајућем менију кликните "Report spam".

Прочитајте још: Паметни звучници нас "тајно" слушају и када тога нисмо свесни?

За блокирање корисника кликните сличицу са три тачкице десно уз назив пошиљаоца и адресе. У падајућем менију одаберите опцију "Block".

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.