Лишће овог воћа је зелено и то је једино што им је заједничко.
Чули сте за црни парадајт, видели сте црну паприку, али јабуку тамну као ноћ - сигурно нисте!
Прочитајте још: ЧУДОТВОРНИ нар: Рецепт за лечење чира на желуцу
Црне јабуке су заиста црне, мада боја мало "вуче" на љубичасту боју. Називају их и "дијамант јабуке", јер су права реткост.
Расту на Тибету у региону Нингчи, а боја је природно тамна и није резултат интервенције научника. Тамну боју плод добија захваљујући високој надморској висини. Укус је сладак, али мало подсећају на трешње. У САД су толико одушевљени црним јабукама да су пробали у Арканзасу да их гаје и успело им је. Међутим, то нису праве црне јабуке са Тибета!
Беле јабуке, такође, расту у Азији. Тачније у источном Сибиру. Кожа им је бела, расту међу првим воћем и укус им је сочан, сладак као мед. Одличне су да се једу свеже, савршене за колаче.
Прочитајте још: Урадите сами масажу: Смањује боре и затеже мишиће лица (ВИДЕО)
И беле јабуке су стигле до САД, али тамо су култивисано воће које се продаје под именом "бело транспарентно".
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ