Печурке су многима омиљено јело, али да ли знамо да ли их припремамо на најбољи начин?
Приликом припреме за пржење многи од нас праве ису грешку - оперемо их. Зашто то ипак не би требало да радимо?
Ако сте приметили да су на крају припреме печурке кашасте то је због вишка воде. Фукнционишу као сунђер, када их оперемо упиће воду, коју ће касније, приликом пржења да испусте, што ће знатно да утиче на квалитет припреме. Тада ћемо тешко да их учинимо ароматичним и хрскавим.
Прочитајте још: Помоћу ових начина сазнајте да ли се БЕЛИ ЛУК покварио
Који је најбољи начин за припрему печурака?
Од воде их дефинитивно треба држати далеко, тако да је решење једноставно. Већина печурака које једемо гаји се у затвореним фарамама и стерилним условима, а не у дивљини, па због тога прање није неопходно.
Довољно је да само очеткате остатке земље и мало исечете стабиљку. Дакле, можемо да их четкамо, бришемо и љуштимо, али не и да перемо.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ