Иако звучи невероватно, пиво ће палачинкама дати посебан укус, као и текстуру.
Уколико у смесу за палачинке додате мало пива, професионални кувари гарантују да ћете бити одушевљени.
Пиво заправо појачава ефекат прашка за пециво у смеси, односно доприноси да се палачинке мало подигну током печења, али да изнутра остану меке и пахуљасте.
Прочитајте још: Замирисаће цела кућа: Припремите ВАНИЛИЦЕ на старински начин (РЕЦЕПТ)
Пиво ствара угљен диоксид и тако делује као природно средство за дизање, а притом тесто чини растреситим и изразито фином, таквим да се практично топи у устима.
Овај трик ће допринети и да сама текстура палачинки буде веома лепа, ваздушаста и са пуно ситних рупица.
Можете користити било коју врста пива, али имајте на уму да ће врста пива утицати и на то имају ли палачинке мање или више сладак укус. Кувари углавном препоручују да то буде светло пиво.
Када је реч о количини пива, и она треба да буде произвољна, односно зависи од тога колико млека стављате у смесу. Ипак, најчеши савет је да тај однос буде 50:50, односно на једну чашу млека иде једна чаша пива.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ