Iako zvuči neverovatno, pivo će palačinkama dati poseban ukus, kao i teksturu.
Ukoliko u smesu za palačinke dodate malo piva, profesionalni kuvari garantuju da ćete biti oduševljeni.
Pivo zapravo pojačava efekat praška za pecivo u smesi, odnosno doprinosi da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i pahuljaste.
Pročitajte još: Zamirisaće cela kuća: Pripremite VANILICE na starinski način (RECEPT)
Pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finom, takvim da se praktično topi u ustima.
Ovaj trik će doprineti i da sama tekstura palačinki bude veoma lepa, vazdušasta i sa puno sitnih rupica.
Možete koristiti bilo koju vrsta piva, ali imajte na umu da će vrsta piva uticati i na to imaju li palačinke manje ili više sladak ukus. Kuvari uglavnom preporučuju da to bude svetlo pivo.
Kada je reč o količini piva, i ona treba da bude proizvoljna, odnosno zavisi od toga koliko mleka stavljate u smesu. Ipak, najčeši savet je da taj odnos bude 50:50, odnosno na jednu čašu mleka ide jedna čaša piva.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU