Тефлон тигањ не смете прати жицом, нити зеленим делом на сунђеру!
Када нам јело загори, не знамо шта ћемо пре, да ли да покушамо да га "одлепимо" од дна посуде, спасемо укус јела или да проветримо цео стан.
Прочитајте још: Опрезно: Које намирнице су опасне после истека рока трајања?
На крају на ред долази најтежи део посла - чишћења шерпе или тигања у ком смо спремали храну. Навели смо ове две врсте посуђа, јер се са њих најтеже скидају остаци загорелог јела, али ништа није нерешиво.
Мало воде, да покрије дно и доста соли...
Добар начин да лако очистите посуђе је да сипате воду тек толико да прекрије дно, па у њу додајте дебљи слој соли и промешајте. Ставите тигањ на најјачу температуру, да би со и вода прокључали, па оставите пет до десет минута, у зависности од степена запрљаности посуде. Загорели остаци хране потом ће се сами лако одлепљивати од ивица.
Прочитајте још: Да ли знате шта је МУФ? Није ташна!
Сличан ефекат постићи ћете ако у шерпу сипате мало сока од парадајза и соли, толико да смеса буде густа као паста, па њоме истрљате флеке и оставите тако да делује 10-ак минута. Масноће ће се затим потпуно разградити и после тога оперите шерпу на уобичајени начин.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ