Укусне и освежавајуће, јагоде ипак имају једну ману а то је – лако се кваре
Савршено је време за свеже јагоде са оближње пијаце или директно из баште. Укусне и освежавајуће, јагоде ипак имају једну ману а то је – лако се кваре.
Срећом, постоји један трик чак и за то!
У већу посуду промешајте пола литре обичне воде са 100 милилитара сирћета. Купљене јагоде нежно убаците у сирћетну купку и оставите их тако неколико минута. Сирће ће уклонити споре плесни и бактерије са површине јагода, које, како пише пункуфер.дневник.хр, узрокују брзо труљење воћа. Не брините, касније нећете окусити сирће на јагодама.
Затим јагоде пренесите на убрус добро их просушите. Што темељније то урадите, дуже ће трајати у вашем фрижидеру.
Јагоде можете да чувате у било којој кутији, у коју сте претходно ставили папирни убрус који ће упити преосталу влагу. На овај начин, јагоде ће данима остати свеже у вашем фрижидеру.
Стручњаци саветују да и остављање стабљике на јагоди такође спречава труљење плода.
Уколико приметите да јагода почиње да трули, баците је у смеће и спречите контаминацију целог паковања. Такође, ако не можете да потрошите све јагоде које сте купили у жељеном року, замрзните их и употребите у припреми разних смутија и других посластица.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ