Вероватно вам досад није пало на памет

Омиљена посластица многих генерација су управо палачинке. Чини се да их свако припрема на свој начин и одокативно додаје састојке, а поједине домаћице имају своје трикове како би им побољшале укус.
Веровали или не, поједини кувари додају пиво у смесу за палачинке. Заправо, пиво појачава ефекат прашка за пециво, тако да приликом печења палачинке изнутра постају још мекше и мало више се подигну на тигању.
Добићете ваздушасте и мекане палачинке које се топе у устима. Можете користити било коју врсту пива, али кувари углавном препоручују светло.
Количина пива зависи од количине млека које сипате у смесу. Многи препоручују да тај однос буде 50:50, односно једна чаша млека и једна чаша пива.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ