Стари трик који су још наше баке користиле
Пржено тесто, као што су уштипци или мекике, чест су избор домаћица за јутарњи или вечерњи оброк. Ипак, оно с чим се често суочавају и што не знају како једноставно да реше јесте вишак масти или уља које упију ова пецива.
Међутим, постоје два једноставна трика која ће вам помоћи да ваше пржено тесто не упије ни кап масти или уља.
Прашак за пециво или сода бикарбона
Један од начина за припремање идеалних уштипака и мекика је употреба соде бикарбоне или прашка за пециво, које ћете просејати заједно са брашном. На тај начин тесто неће упијати вишак масноће код пржења у дубоком уљу.
Да уштипци и мекике не би били масни, уље у коме ћете их пржити требало би да буде добро загрејано. Када је уље довољно загрејано, оно у тренутку затвара тесто и не дозвољава му да упије вишак масноће.
Ракија
Проверен начин да тесто које пржите не упије много уља или масти јесте да док месите тесто у њега додате чашицу ракије. Када умутите брашно, јаја, млеко и остале састојке које користите за припрему, у све то додајте чашицу ракије.
Уштипци неће покупити ни кап масноће. Ово је стари трик које су још наше баке користиле, али данас је помало заборављен. Не морате да бринете јер се укус ракије уопште неће осетити, а послужиће да тесто не буде превише масно. Уколико ипак желите да додате арому тесту, а у исто време искористите трик са алкохолом, можете додати исту меру рума.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ